Persoonlijk | Waarom ik nog steeds met veel liefde blog

Persoonlijk | Waarom ik nog steeds met veel liefde blog

Meer dan 4.5 jaar geleden hakte ik de knoop door. Al járen droomde ik van een eigen blog. Een plekje waar ik kon schrijven en mijn creativiteit kwijt kon. Op een avond claimde ik een domeinnaam en 92823846 smeersels en heel veel prachtige ervaringen verder wil ik je vandaag vertellen waarom ik BeautyOpinie ben begonnen en nog steeds met veel liefde blog.

Hoe kom je in de beautybranche terecht?

Ik weet nog goed dat ik 5 jaar geleden thuis kwam na een gesprek met mijn manager. Ik had toffe een marcom job bij een grote bank en wist al maanden dat mijn contract in verband met reorganisatie niet verlengd zou worden. Ondertussen solliciteerde ik me suf maar geen enkele vacature leek te matchen. Bestond die ideale baan voor mij dan niet? Mijn manager deed zijn stinkende best om mij prikkelende vragen te stellen. In welke branche wilde ik nu echt werken? Als alles kon en mocht?

De beautybranche! Dat leek me tof. Ik was al jaren gek op huidverzorging. Mijn badkamerkastjes puilden uit en ik verdiepte me in de ingrediënten van mijn smeersels. Dat ik ooit bij een bank was gaan werken was puur toeval. De werkzaamheden vond ik fantastisch, daar wilde ik mee doorgaan. Maar zou het mogelijk zijn om dat te doen in een branche die écht bij me paste? In de beautyindustrie?

De touwtjes zelf in handen nemen

Ik had geen ervaring buiten de financiele wereld en het ontbrak me ook aan online marketing ervaring. Ik zocht daarom naar oplossingen. Vrijwilligerswerk? Een stage? Of een blog! Al jaren volgde ik meerdere beautybloggers en regelmatig dacht ik: ,, Dat wil ik ook! ”. Ik deed het nooit omdat ik bang was wat iedereen er wel niet van zou vinden. Ik? Bloggen? ENG!

Zo is BeautyOpinie geboren

Toch hakte ik op een avond de knoop door, zonder baan had ik op deze manier toch iets te doen. Ik bedacht de naam BeautyOpinie. Ik wilde op mijn blog mijn eerlijke mening over beautyproducten delen. Dat deed ik immers nu ook al bij mijn vriendinnen. Zocht iemand een nieuwe crème of een fijne lipstick? Dan vroegen ze mij of ik niet nog een leuke tip had, het liefst een betaalbare. Ik geef graag mijn mening, wilde een platform bouwen over fijne smeersels, mooie kleding en eerlijk over beauty zijn. Met andere woorden; mijn opinie. Beauty. Opinie!

De eerste maanden als blogger

De eerste maanden uploadde ik een bericht wanneer ik daar zin in had. Was ik een dagje vrij? Dan typte ik s’morgens een blogpost en drukte direct op Publiceren. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment 20 bezoekers had, in één week. Ik was zo trots als een pauw hihi. Dat waren vooral vriendinnetjes (en ik zelf die overal mijn site ging bekijken hihi) want verder vertelde ik vooral niemand over BeautyOpinie. Wat als mensen het stom vonden?

Mijn blogposts bestonden in die maanden uit lappen tekst met iniminie plaatjes. Ik had geen flauw idee hoe ik foto’s moest bewerken en kreeg ze maar met moeite in WordPress. Ook het hele CSS verhaal heb ik nachtenlang bestudeerd. Een goed thema kopen vond ik te duur en dus ging ik aan de slag met een standaard WordPress thema waar ik zelf de kleurtjes, teksten en andere lay-out opties in probeerde te veranderen.

Toen veranderde het

Het veranderde allemaal toen een andere blogger een reactie achterliet op mijn site. Whooo, daar was de eerste persoon die ik helemaal niet kende! Die maanden ging er een wereld voor me open. Ik bleek (naast Mislipgloss, Beautygloss en Beautylab) niet de enige ‘kleine’ blogger. Ik had werkelijk geen idee, er waren nog duizenden meiden die net als ik dit idee hadden. Misschien een beetje naief? Het maakte me vaak onzeker. Wie zat nu op blog 1008738773 te wachten? Toch ging ik stug door omdat ik zag dat er steeds meer onbekenden op mijn site kwamen. Het gaf me een kick als ik mijn lay-out nét weer ietsje mooier had gemaakt. Dat ik eindelijk uitvogelde hoe ik een grote foto invoegde. Ik vond dit leu-heuk!

Die droombaan in de beautyindustrie

Na 10 maanden was daar die toffe marketingjob bij een groot bedrijf in haarcosmetica. Een droom die uitkwam, mede dankzij mijn ervaring als beautyblogger. Ze zagen dat ik een enorme passie had voor het vak, dat gaf de doorslag. De functie bleek helaas niet mijn droombaan maar dat geeft niets. Het heeft me geleerd dat als je iets écht wilt, je het kunt bereiken! Inmiddels heb ik een andere toffe baan, buiten de beautybranche, die veel beter bij me past. Blijkbaar was het een proces waar ik doorheen moest om daarachter te komen.

Een blog bijhouden om in de beautyindustrie te werken hoefde niet meer. Stoppen dan maar? Neeee! Er is geen moment geweest dat ik daar aan gedacht heb. Bloggen is veel te leuk! Juist nu ik niet meer in de beautybranche werk, kan ik in mijn vrije tijd lekker kletsen over fijne smeersels en mooie make-up.

Waarom ik blog?

Inmiddels is BeautyOpinie mijn tweede kindje. Bezoekersaantallen groeiden, ik kreeg uitnodigingen voor pers-events, mails van bedrijven die met me wilden samenwerken en heb mezelf op marketingvlak kunnen ontwikkelen. Ik weet meer over fotografie, websites bouwen, SEO, Social media en ga zo maar door. Ik krijg hier zoveel energie van!

Bloggen is mijn hobby. Hoewel het zelden gebeurt dat ik een blogpost oversla, is het geen ramp als dat wel gebeurt. Mijn real life leven gaat altijd voor en dat zorgt ervoor dat ik veel minder druk ervaar. Zo lang ik er energie van krijg en het niet erg vind om voor de zoveelste keer op zaterdagavond in m’n eentje achter m’n laptop te duiken om een artikel te schrijven, is het OK haha.

BeautyOpinie in de toekomst

Ik zie wel dat de bloggerswereld veranderd is. Het draait niet alleen meer om bezoekersaantallen maar om influencers, actief zijn op Instagram, vloggen en YouTube. Dat is een ontwikkeling die ik lastig vind. Ik ben gek op schrijven maar sta zelf niet graag in de spotlights. Een dag vloggen? Daar kan ik me dan ook echt he-le-maal niets bij voorstellen. Een mooie foto plaatsen op Instagram vind ik leuk, ik scroll graag door de mooie feeds van collega bloggers en vind vooral de interactie geweldig. Maar een influencer ben ik niet. Weet je nog mijn blogpost, ik heb last van Instagram issues? Dat dus.

Hoe de toekomst eruit gaat zien? Ik heb geen idee maar ik zie de trend wel doorzetten. Of ik daar aan mee ga doen zal de toekomst uitwijzen. Voorlopig vind ik dit veel te leuk om te doen, groeit BeautyOpinie nog steeds en maak ik toffe dingen mee die ik anders nooit mee zou maken. Daar ben ik zo dankbaar voor!

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 6 juli 2018 / 04:30

  Dingen zullen altijd veranderen maar zolang jij je passie en hart blijft volgen, zul je altijd succesvol zijn en je authenticiteit behouden.

  Mooi geschreven ♡

 2. 6 juli 2018 / 07:27

  Ik ben zo goed als doof dus dat vloggen hoeft voor mij persoonlijk niet zo.
  Het is juist zo heerlijk ontspannend om even op je gemakje een beauty blog te lezen.
  Blij dat je destijds de sprong hebt gewaagd en hoop nog lang van je artiekeltjes te mogen genieten , zoals ze nu zijn zijn ze precies goed 🙂

 3. 6 juli 2018 / 08:07

  Heel mooi om te lezen welke weg je bewandelt hebt om hier te komen! Je blogt ook alweer een hele poos, leuk zeg.

  • Natascha
   Auteur
   6 juli 2018 / 11:51

   Thnx! Ik volg jouw blog anders ook al super lang!!!

 4. 6 juli 2018 / 11:15

  Dit is echt enorm herkenbaar om te lezen! Ik zit zelf ook een beetje in hetzelfde schuitje. Ik hou enorm veel van mijn blog, van nieuwe producten ontdekken & reviewen, mijn tips delen met de lezers, … maar dan op een hele ‘anonieme’ manier. Ik hoef niet de hele tijd alles te vloggen of met m’n kop op de foto te staan, en ieder beeld vastleggen om het op Instagram te knallen. Voor mij is en blijft mijn blog prioriteit, ook al lezen steeds minder mensen blogs.

 5. 6 juli 2018 / 12:46

  Mooi jouw verhaal te lezen! Wat een reis heb je eigenlijk afgelegd en wat blog je al een tijd. Het is toch heerlijk om iets voor jezelf te hebben en daar echt als een kindje mee om te kunnen gaan x

 6. 6 juli 2018 / 13:55

  Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal. Ik blog inmiddels ook ruim 4 jaar en ben het nog niet zat. Jammer als ‘men’ vind dat bloggen dood is, ik ga er lekker mee door zolang ik het leuk vind. Ik heb een vrij vaste groep bezoekers en de interactie vind ik leuk, ik maak wel eens een filmpje vind ik ook leuk maar insta vind ik ook lastig doe het vooral op gevoel en totaal niet een feed die iets eenduidigs uitstraalt. Ik wil gewoon wat van mijn leven laten zien oftewel happy chaos 🙂

 7. Joyce
  8 juli 2018 / 10:23

  Ik vind een blog lezen een stuk relaxter dan een vlog bekijken. Er blijft altijd wel een markt voor leesteksten, ook al zou deze tijdelijk kleiner zijn. Blijf gewoon authentiek aan jezelf. Vernieuwing kan positieve dingen met zich mee brengen, maar je hoeft niet overal aan mee te doen.