Over bloggers, vloggen, influcers en waarom ik blog

Waarom ik blog

Bloggen, is dat niet een beetje passé? Er wordt gezegd dat bloggen dood is en eerlijk gezegd begrijp ik die uitspraak wel. Niet dat ik het er mee eens ben hoor. Daarom vandaag over bloggers, vloggen, influencers en waarom ik blog.

Waarom ik blog

Afgelopen maand was het precies 3.5 jaar geleden dat ik op een avond BeautyOpinie.nl claimde. Ik was werkloos, wilde mijn (online) communicatie skills verbeteren en daardoor mijn kans op een nieuwe leuke job vergroten. Al jaren volgde ik diverse beautybloggers en even lang dacht ik: dat wil en kan ik ook! Dat bij elkaar opgeteld, plus een dosis moed, kon maar één ding betekenen: ik ging bloggen!

Eerlijk gezegd heb ik er nooit écht over nagedacht. Wat hield dat bloggen precies in? Wat zou de beste blognaam zijn? Ik heb gewoon een domein geclaimd en ben begonnen. Nachten lang zat ik te sleutelen aan mijn thema, besteedde ik uren aan het typen van blogposts met véél te kleine afbeeldingen hihi. Het was een heel leerproces: SEO en SEA, Google analytics, fotografie en niet te vergeten het onderhouden van contacten met bedrijven. Precies dat was de reden dat ik ben begonnen met bloggen.

Time is changing

Ik merk dat het bloggen het afgelopen jaar veranderd is. Veel van de bloggers die ik vroeger volgde zijn gestopt of publiceren minder vaak. Visuele content wordt belangrijker en YouTube, Instagram en Snapchat zijn immens populair. Bloggers lijken mainstream te zijn geworden en daar was ineens de influencer. Ik vind dat daar helemaal niets mis mee is maar it’s not my cup of tea. Ik ben er van overtuigd dat mijn blog in bezoekersaantallen zou kunnen groeien als ik actiever ben op Instagram of überhaupt een Snapchat account zou aanmaken. Dat het slim is om te gaan vloggen of op zijn minst af en toe een video te uploaden.

En toch doe ik dat niet. Waarom niet? Simpelweg omdat ik me daar niet goed bij voel. Ik vind het heerlijk om te schrijven, om foto’s te maken en creatief bezig te zijn. Met mijn snufferd op de camera? Nee, dat is niets voor mij. Noem het onzekerheid; I don’t know

Waarom ik dan nog steeds blog

Waarom ik nog steeds blog? Ik ben gek op schrijven! Ondanks dat ik op Social media soms catfights tussen bloggers zie zijn mijn ervaringen alleen positief. Ik heb veel lieve meiden ontmoet die dezelfde passie hebben, ontvang de mooiste producten en leer elke dag meer over Online marketing en fotografie. Ik merk alleen wel dat ik het afgelopen jaar steeds vaker de behoefte heb om ook over andere onderwerpen dan beauty te bloggen. Misschien heb je eerder een blogpost gelezen waarin ik schreef dat ik daarmee strugle. BeautyOpinie is best een beperkte domeinnaam en dat vind ik jammer.

Ik ben dus nog steeds bezig met de vraag welke kant ik op wil met mijn blog. Dat betekent dat ik er nog lang geen genoeg van heb. Sterker nog: vorige week heb ik mijn blogkamer helemaal opgepimpt. Bloggen is voor mij in elk geval geen verleden. Waarom ik blog? Ik vind het veel te leuk!

Denk jij dat bloggen ‘uit’ is? Hoe zie jij de toekomst van vloggers en influencers?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Comments

  1. 8 juli 2017 / 05:05

    Ik heb hetzelfde “probleem” met op beeld gaan. Weet dat het handiger is maar vind het niets. Ik bedenk liever content.

    Ik denk niet dat bloggen dood is maar dat het wel veranderd is en veel meer investering vraagt.

  2. 8 juli 2017 / 06:09

    Oh ja, op bewegend beeld gaan is ook (nog) niet echt wat voor mij. Vind dat nog een stapje te ver.

  3. Joyce
    8 juli 2017 / 06:24

    Ik vind het persoonlijk fijner om een verhaal te lezen dan een video te moeten bekijken. Een verhaal kan je eerst ook scannen om te kijken of het wat voor je is en meer op je eigen gemak doen. Het kan overal, in de trein, bus of op straat en een video kijken met geluid kan toch soms storend zijn voor anderen. Bovendien schrijf je helder en leuk, vind ik.
    trein

  4. 8 juli 2017 / 06:50

    Ik sta er net als jij in: ik doe waar ik me goed bij voel, en aan mijn bezoekersaantallen te zien, zijn er nog steeds mensen die dat leuk vinden om te volgen. Ik vlog wel af en toe of neem een andere video op, maar mijn passie ligt bij het schrijven. Hoe het er over een jaar uitziet? Geen idee, maar zolang ik het schrijven leuk blijf vinden en mensen het leuk vinden om te lezen, blijf ik bloggen. En ik hoop jij ook 🙂

  5. 8 juli 2017 / 07:31

    Ik denk dat je moet doen waar je achter staat. Ik heb ook een tijdje video’s gemaakt, maar merkte dat dit toch niet mijn ding was. Prima, maar dan weet ik dat nu 🙂 Ik voel me ook beter bij enkel schrijven. Hoewel Youtube nu mega populair is zullen er altijd mensen blijven die geschreven artikelen leuker zullen vinden.

  6. 8 juli 2017 / 09:31

    Ik zie mezelf ook geen bewegend beeld doen, ik voel me daar niet prettig bij. En als je zelf tevreden bent over je content en ervan geniet om het te doen, lekker zo laten! Het is oke om af te wijken van de stroming.

  7. 8 juli 2017 / 12:29

    Ik zie ook de verschuiving richting YouTube en ik vind het ook best leuk om af en toe een filmpje op te nemen. Bij mij is het meer tijdgebrek door mijn FT job kan ik niet altijd ook nog filmen en schrijven dan weer wel dat ik s’avonds doen op de bank met mijn laptop op schoot 🙂

  8. 8 juli 2017 / 13:07

    Ik herken in wat je schrijft! Toch vind ik een blog altijd nog een fijn middel om te lezen en zelfs op te schrijven. Een fijne manier om artikelen te delen, op beeld hoeft alles ook niet altijd goed over te komen. Gewoon doen waar jij je prettig bij voelt is het belangrijkste van alles toch!?

  9. 8 juli 2017 / 15:45

    Bloggen is voor mij ook bezigheidstherapie. En ja,… is het dood? Nee, het is wel naar mijn mening TE veel bloggers. En ja als ze van de blogpolitie vinden dat ik moet stoppen (ff figuurlijk) dan doe ik dat en ga ik terug in het creatieve vak, waar mijn roots liggen.
    In principe maakt het niet uit wat ik doe, maar als ik het doe, dan ook goed. En wat ik het leukste vind? Foto’s maken!

  10. 9 juli 2017 / 04:23

    Ik hoor de verhalen ook wel, maar het is maar net wat je er zelf van maakt. Net als jij ben ik gek op schrijven en zal ik dus ook blijven bloggen tot ik erbij neerval. Het zit in mijn bloed. Ik overweeg wel om op camera te gaan. Maar dan niet zo flashy. Ik vind dat namelijk geen correcte afspiegeling van de samenleving. Ben nog aan het dubben maar mijn nieuwe camera heeft er wel een functie voor. Alles op z’n tijd.

  11. 9 juli 2017 / 09:16

    Video’s maken, bewerken etc. vind ik lastig. En ik schrijf veel liever. Ook een stuk onzekerheid, op film vind ik mijzelf vreselijk.
    Vaak heb ik ook domweg geen tijd om al die filmpjes te bekijken. Behalve als ik een goede tutorial zie die echt interessant is.

  12. 12 juli 2017 / 09:33

    Ik weet niet of bloggen écht uit is hoor. Ik snap wel wat je bedoelt. De focus verschuift van goede inhoudelijke content naar beeld, zo lijkt. Maar heb wel het idee dat er nog een grote(re) groep is die van tekst houdt. Die daarom ook zelf zijn gaan bloggen. Misschien is het een andersoortige community geworden? Ik weet het niet zo goed, maar snap wel heel goed waar je vandaan komt! En helemaal eens met het liever schrijven. Dat is ook waarom ik ben gaan bloggen. Ik houd van schrijven, van nadenken over onderwerpen die ik interessant vind. Mezelf op de kaart zetten dmv Instagram of Youtube is ook niet echt mijn ding. Ik probeer Instagram wel, maar vind het heel erg lastig. En heb ook helemaal geen zin om weer iedere week (of dag?) een shoot te houden met mezelf 😉