Waarom je hyaluronzuur in je huidverzorging wilt

Waarom je hyaluronzuur in je huidverzorging wilt

Hyaluronzuur is super populair en wordt veel gebruikt in dagcrèmes en serums. Als echte skincare junkie wil ik je daar meer over vertellen, want dit is waarom je hyaluronzuur in je huidverzorging wilt.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur klinkt als een zeer exclusief ingrediënt terwijl het dat eigenlijk helemaal niet is. Grappig he? Het is namelijk een lichaamseigen stof dat vochtverlies tegengaat. Je vindt het onder andere in je gewrichten, hartkleppen en huid.

Hoe jonger je bent, hoe meer hyaluronzuur er in je lichaam zit. Nu snap je misschien ook waarom baby’s altijd een heerlijk zacht, vol huidje hebben. Na je veertigste neemt het gehalte hyaluronzuur echter af. Hallo rimpeltjes en welkom cremes voor de ouder wordende huid én behandeling bij een professional als Huidzorg Houten de mij voorzag van input voor dit artikel.

Wat doet hyaluronzuur dan precies?

Simpelweg maakt hyaluronzuur je huid dus lekker zacht. Het houdt vocht vast waardoor je huid er voller uitziet. Daarom wordt het ook veel gebruikt in fillers. Het goedje wordt in rimpels gespoten, daar wordt je huid voller en tada, rimpels zijn minder zichtbaar. Hyaluronfillers zijn trouwens altijd tijdelijk omdat je lichaam de stof uiteindelijk afbreekt.

Het punt is alleen dat veel huidverzorgingsproducten met hyaluronzuur maar een miniscule hoeveelheid bevatten. De exacte hoeveelheid in jouw dagcrème is vaak niet te achterhalen maar als stelregel hou ik altijd de 1/3 regel aan. Staat hyaluronzuur ongeveer in de eerste 1/3 helft van de ingrediëntenlijst? Dan ben ik blij!

Hoe weet je of er hyaluronzuur in je huidverzorging zit?

Het mooiste is dus als je hyaluronzuur zo hoog mogelijk in de ingrediëntenlijst ziet staan. Hoe je dat herkent? Kijk maar eens naar:

 • Hyalyronic acid
 • Hydrolyzed hyaluronic acid
 • Sodium hyaluronate
 • Sodium acetyl hyaluronate
 • Hydrolyzed hyaluronic acid
 • Hyaluronan

Gebruik jij graag huidverzorging met hyaluronzuur erin?

Dit artikel is in samenwerking geschreven. Lees mijn disclaimer.

Afbeelding hyaluronic acid via Shutterstock.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. 26 januari 2020 / 19:08

  Huidverzorgingsproducten met hyaluronzuur hebben zeker m’n voorkeur, maar is niet het enige waar ik naar kijk. Ik kijk echt naar het totaalplaatje (vind het bv ook belangrijk dat er bepaalde ingrediënten juist niet in een product zitten). Een dagcreme waar SPF in zit vind ik ook fijn, heb ik nu niet trouwens, maar ga ik zodra mijn huidige dagcreme van Sukin op is (die dat niet heeft en wel heel fijn is en ook goede ingrediënten bevat) weer eens voor kijken.

 2. 27 januari 2020 / 19:54

  Ja, absoluut! Ik gebruik het bijna dagelijks. Wat leuk overigens, ik heb ooit een tijdje in Houten gewoond!