Brrrrr! | Hierom wil je je nieuwe kleding direct wassen

Waarom moet je kleding eerst wassen

Sta jij (net als ik!) altijd te popelen om je nieuw gescoorde outfit aan te trekken? Doe maar liever niet zonder het eerst te wassen. Je zou namelijk denken dat nieuwe kleding schoon is, maar niets is minder waar!

Schoner dan schoon

Toen ik 7 maanden zwanger was kreeg ik last van de welbekende nesteldrang in combinatie met een tikkeltje smetvrees. Voor het eerst in mijn leven gooide ik ALLES dat ik in huis haalde in de wasmachine of  sopje. Ik wilde mijn kleine baby niet blootstellen aan nare chemicaliën en om zeker te weten dat alle mogelijke schimmels dood waren, streek ik alles ook nog eens op de maximale temperatuur.

Dit is waarom je nieuwe kleding moet wassen voor je het aantrekt

Tot ik ineens bedacht dat ik mezelf wél blootstelde aan die chemicaliën. Staat er op zaterdagavond een feestje op het programma? Dan duik ik regelmatig diezelfde middag de stad in op zoek naar een nieuwe outfit. En wanneer ik dat toffe jurkje weet te scoren, trek ik ‘m natuurlijk direct aan.

Behalve lingerie dan. Laatst scoorde ik nog een nieuw setje bij LASCANA en dat ging direct de was in. Het idee dat iemand anders mijn nieuwe string tussen haar billen heeft gehad? Brrrr!

Chemicaliën die je huid kunnen irriteren

In nieuwe kleding zitten ten eerste chemische stoffen. Dan moet je denken aan restanten van verfstoffen maar ook extra chemicaliën die toegevoegd worden om te voorkomen dat schimmels en insecten tijdens het transport in de kleding terecht komen. Geloof me, die chemicaliën wil je echt niet op je lijf.

Niet iedereen is okselfris

Bovendien zijn er steeds meer mensen die kleding kopen, het wél direct aantrekken en het vervolgens rustig terugbrengen. Daar schreef ik al eens deze blogpost over, en ik moet er echt niet aan denken dat ik een hele dag in een outfit van zo’n smeertroela loop. Bah!

Ook is je nieuwe kledingstuk natuurlijk eerder gepast en hebben veel mensen het in hun handen gehad. Op die manier komen er allerlei schilfers en bacteriën in de kleding terecht. Heb je bovendien wel eens goed om je heen gekeken in een pashokje bij de gemiddelde H&M? Het valt me regelmatig op hoe vies die zijn, brrrr. Dan maar beter even eerst in de wasmachine.

Was jij nieuwe kleding direct?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 18 juni 2019 / 07:18

  Getsiedekkie hahaha meestal was ik het eerst maar soms heb ik net als jij een last-minute score en dan lukt dat helaas niet….

 2. 18 juni 2019 / 08:06

  Jaaahaha ik was ook altijd alles eerst.
  Behalve sjaals en jassen, maar dan moet ik ook echt even een knop om zetten omdat juist deze dingen dicht bij je gezicht zitten.

 3. ByChristiana
  18 juni 2019 / 08:59

  Haha, niet altijd, om eerlijk te zijn. Soms wil ik gewoon iets direct aan, want ik ben tenslotte echt super geduldig. Maar wellicht moet ik iets gaan doen aan deze slechte gewoonte;-)

 4. 18 juni 2019 / 15:57

  Ja ik weet dat er een pap gebruikt word, ook in stoffen om zelf kleding te naaien.
  Ik koop het liefst online, af en toe krijg je iets met kattenharen erop, maar over het algemeen is alles zeer netjes bij Wehkamp.

 5. 18 juni 2019 / 18:53

  Haha, bedankt voor de heads up. Ik stond er niet zo bij stil eigenlijk dat mensen dat soort dingen doen (dragen en weer terugbrengen: omdat het niet bij mezelf zou opkomen zoiets te doen), maar kocht laatst een bloesje waar een briefje (leek op een boodschappenlijstje) in het borstzakje zat.. de kaartjes etc zaten er nog aan. Vond het een beetje vreemd.. was nog best een prijzig merk (Sandwich).