Waarom plantaardige oliën onmisbaar zijn in je skincare routine

Waar kun je plantaardige oliën allemaal voor gebruiken

Sommige beautyproducten zou iedere vrouw in huis moeten hebben. 100% plantaardige oliën bijvoorbeeld! Die kosten niet veel en doen wonderen voor je huid.

Waar kun je plantaardige oliën allemaal voor gebruiken?

Ik smeer graag pure olie op mijn gezicht of lichaam als het wel een oppepper kan gebruiken. Heb ik last van droge benen? Dan smeer ik ze een paar avonden achter elkaar in met olie en ze zijn in no time zijdezacht. Daarna doe ik een paar druppeltjes in de punten van mijn haar en neem ik mijn nagelriemen en handen mee. Het resultaat? De volgende ochtend is mijn huid en haar een stuk zachter. En wist je dat je het ook kunt gebruiken om oogmake-up te verwijderen? Eigenlijk zijn plantaardige oliën alleskunners!

Mijn favoriete soorten olie

Er zijn talloze soorten olie die je kunt gebruiken in je huidverzorging. Mijn favoriete olie is jojoba olie omdat dit werkelijk overal goed voor is. Jojoba voelt niet vettig aan en zit vol met vetzuren en anti-oxidanten. Het bestrijdt ontstekingen en remt de talgproductie waardoor ‘ie enorm goed werkt tegen acne.

Macadamia olie vind ik ook fijn. De natuurlijke olie uit macadamianoten is zeer rijk aan vitaminen en mineralen en voelt niet vet aan. Deze olie werkt is fijn als je een droge huid hebt en doet erg goed tijdens een massage. Macadamia olie is erg geschikt voor in je haar en om te gebruiken als make-up reiniger.

Tot slot heb ik zelf een tijdje geleden calendula olie leren kennen. Calendula olie bevat etherische oliën uit de goudsbloem en zit vol met antioxidanten. Het is dé eerste hulp olie in je medicijnkastje, door zijn ontstekingsremmende en genezende eigenschappen en fijn zijn voor de geïrriteerde en/of beschadigde huid. Heerlijk om te gebruiken na het scheren of als aftersun.

Hier kun je beter even op letten

De reden dat ik zo groot fan ben van plantaardige oliën is dat ze over het algemeen niet duur zijn. Meer dan 10 euro voor een flesje hoef je echt niet kwijt te zijn. Bekijk trouwens wel altijd even de ingrediëntenlijst. Ik heb al een paar keer gehad dat ik met een flesje thuiskwam waar onnodige ingrediënten aan waren toegevoegd. Check dus even of er 100% zuivere olie gebruikt is.

Één van mijn aanraders is Aromatica. Dit zijn 100% plantaardige en pure oliën die ook nog eens prima geprijsd zijn. Ik ontving van het merk een flesje macadamia olie (€6,49), calendula olie (€5,99) en jojoba olie (€7,49). Bovendien krijg je met de code Aromatika20 tot 31 april 20% korting als je op de website van het merk bestelt.

olie op je huid smeren

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

  1. 12 april 2019 / 08:57

    Ik moet zeggen dat ik mijn skincare routine de afgelopen maanden echt heel erg heb verwaarloosd, en dat ook kan merken aan de conditie van mijn huid. Ik ga me zeker verdiepen in deze producten want ze klinken erg fijn!