Moet je van crème wisselen om je huid mooi te houden?

Moet je van crème wisselen om je huid mooi te houden?

Zit de R in de maand? Dan wissel ik standaard mijn lichte moisturizers in voor een wat vollere variant. Ik switch sowieso regelmatig, al is het maar omdat ik op BeautyOpinie graag schrijf over fijne smeersels. Maar kan dat eigenlijk kwaad? Is het goed om regelmatig van crème te wisselen? Of kun je juist beter trouw blijven?

Als je te lang dezelfde crème gebruikt wordt je huid lui

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat als je lange tijd achter elkaar hetzelfde potje dagcrème gebruikt, deze op een gegeven moment niet meer werkt. Omdat je lichaam dan aan de werkstoffen gewend raakt en je huid er als het ware lui van zou worden. Wat mij betreft is dat dikke onzin. Heb jij een creme waar je trouw aan zweert omdat je huid er zo goed op reageert? Lekker blijven gebruiken! Pas als je huid verkeerd reageert op een smeersel zou ik verder kijken.

Wanneer moet je van crème wisselen?

Soms heeft je huid ineens behoefte aan een ander smeersel en reageert het niet fijn meer op de crème die je altijd gebruikt. Dat kan zijn omdat je ouder wordt, onder invloed van hormonen of doordat weersomstandigheden veranderen. Deze periode van het jaar bijvoorbeeld. De verwarming staat te loeien, buiten is het koud en guur en dat heeft zo z’n invloed op onze huid.

Zo ga ik er zelf mee om

Als skincare lover test ik graag nieuwe producten. Daarbij let ik wel op, ik smeer niet zomaar alles en gebruik producten ook altijd gedurende langere tijd. Een crème 1 of 2 weken testen en er dan een review over schrijven? Nooo! Ik vind dat je dan nog geen oprecht oordeel kunt vellen over een product, wel zo eerlijk richting jullie toch?

Daarnaast doe ik dat simpelweg ook niet ter bescherming van mijn eigen huid. Ik ken mijn huid goed, weet waar het goed en minder goed op reageert en kan daarom nog wel eens iets nieuws testen.

Wissel jij regelmatig van skincare of ben je juist trouw aan één product?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 28 oktober 2018 / 09:24

  Ik wissel altijd van creme als de seizoenen veranderen. Mijn huid heeft dan gewoon andere voeding nodig

 2. 29 oktober 2018 / 17:26

  Ik wissel ook met regelmaat maar mijn regel is als ik de pot of tube open gaat hij eerst helemaal op dan pas aan iets nieuws beginnen anders vind ik het zonde van de producten. Ik wissel ook in het najaar naar wat vollere creme’s en kijk altijd goed waar mijn huid behoefte aan heeft (met een beetje hulp van mijn schoonheidsspecialiste)

 3. 30 oktober 2018 / 20:46

  Fijn artikel! Ik wissel zelf ook van skincare in de seizoenen. Er zijn ook periodes dat ik niets gebruik, maar ook periodes dat ik maar één lijn van iets gebruik, zoals de Tea Tree lijn van The Body Shop.

 4. ByChristiana
  31 oktober 2018 / 07:14

  Ja, dat lijkt mij dus ook altijd grote onzin; dat je huid ‘lui’ wordt. Ik heb ook wel eens horen zeggen dat je niet te vroeg moet beginnen met anti-ageing, want ook daar zou je huid lui van worden. Tsss, wat een onzin. Ik wissel eigenlijk continue, maar ik denk dat alle beautybloggers dat doen. Wat dat betreft zitten we natuurlijk wel in een luxe positie.

 5. 2 november 2018 / 13:40

  Denk ook dat het grote onzin is dat je huid lui wordt wanneer je dezelfde creme blijft gebruiken. Lijken me meer commerciële praatjes om je aan een andere creme te krijgen. Ik ben vrij trouw aan mijn dagcreme van Beauty Kitchen, maar net als jij probeer ik ook graag smeersels uit 😉 maar let daarbij altijd wel goed op de ingrediënten zodat ik achteraf niet met de gebakken peren zit.