Alles over de BHA-exfoliant

BHA OF AHA Wat is het verschil

Dé allerbeste crème als universele tip bestaat helaas niet. Dé perfecte match voor jouw huid wel. Het loont de moeite om gericht op zoek te gaan naar een crème met mooie werkzame stoffen die jouw huidprobleem aanpakken. Met BHA of AHA bijvoorbeeld, dus daarover lees je in deze blogpost meer.

BHA OF AHA: Wat is het verschil?

De lange naam voor BHA is betahydroxyzuur, ook wel bekend als salicylzuur. AHA staat voor alphahydroxyzuur, wat je misschien wel kent als glycolzuur. Beiden worden toegevoegd aan huidverzorgingsproducten met als doel dode huidcellen te verwijderen. Het zijn allebei vetzuren die je kunt gebruiken om te exfoliëren, ze hebben alleen een andere werking. BHA werkt op het huidoppervlak en tot diep in de poriën, AHA werkt vooral op het huidoppervlak.

Welke kies je dan?

Wil je weten of jij Salicylzuur of glycolzuur moet gebruiken? Dan is het belangrijk dat je weet welk huidtype je hebt en welk effect je met een huidverzorgingsproduct wilt bereiken. Want wat doet BHA met je huid?

Wat doet BHA met je huid?

BHA-exfolianten werken dus niet alleen op het huidoppervlak maar gaan tot diep in de poriën. Bovendien zijn deze zuren ook nog eens in olie oplosbaar en daardoor werken ze goed tegen puistjes en vergrote poriën. Heb je een gecombineerde of vette huid? Dan is dit iets voor jou.

wat doet BHA voor je huid

BHA = veel beter dan een scrub

Veel mensen gebruiken voor het exfolierende effect ook wel een traditionele scrub. Dat kan, maar een product zonder ruwe scrubkorrel is veel milder en beschadigt je huid niet. BHA heeft ook nog eens verzachtende en kalmerende eigenschappen en bevat van nature ontstekingsremmende eigenschappen. Kortom: veel beter voor je huid dan een traditionele scrub!

Hoe breng je een BHA-exfoliant aan?

Dat licht er natuurlijk een beetje aan wélk product je gebruikt. Het is in elk geval belangrijk om je gezicht goed te reinigen voor je het aanbrengt. Andere skincare, zoals een serum of dag- of nachtcrème, breng je aan nadat je de exfoliant hebt aangebracht en het even de tijd hebt gegeven om in te trekken.

Omdat je huid mogelijk moet wennen aan deze chemische exfoliant is het belangrijk om het gebruik langzaam op te bouwen. Begin met twee keer per week in de avond, dan om de dag en uiteindelijk elke avond. Of zowel ’s ochtends als ’s avonds. Vergeet overdag niet een SPF aan te brengen, dat is echt een must.

Wat je nog meer moet weten

Wil jij nu direct op zoek naar een fijn product met Salicylzuur erin? Weet dan dat je voor het beste resultaat niet alleen de INCI ingredientenlijst moet bekijken op zoek naar dit ingrediënt, je moet ook checken of de concentratie ervan hoog genoeg is. Staat Salicylzuur onderaan de lijst? Dan is de kans groot dat het effect minimaal is. De concentratie moet tussen de 0,5% en 2% zijn.

En hoe zit het nou met AHA?

Dat lees je in de blog: Wat doet AHA voor je huid?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 13 februari 2022 / 19:09

    Ik denk dat ik, op basis van jouw omschrijving, voor mijn huidtype AHA zou moeten proberen. Ik heb wel eens de skin perfecting BHA van Paula’s Choice bedenk ik me nu (heb het ff snel op mijn blog gezocht, toch handig zo’n blog wanneer je geheugen je in de steek laat ).