Alles over CBD en wat dit voor je kan doen

Wat is CBD olie

CBD is de laatste jaren super populair en ook hier kon je recent lezen over mijn ervaringen met skincare waar dit ingrediënt in zit. Maar wat is CBD olie eigenlijk? En wat doet het voor je lichaam? Daarover lees je in deze blogpost.

Wat is CBD olie?

Veel mensen denken bij het woord CBD direct aan wiet maar dat is onterecht. CBD (voluit Cannabidiol) is een niet psychoactieve stof die voorkomt in de cannabisplant. Het is niet hetzelfde als THC, wat je wel terecht associeert met wiet. Het is alleen afkomstig uit dezelfde plant.

Je kunt van CBD dan ook niet stoned worden, het is niet verslavend en je kunt het gewoon (legaal) kopen. Bij de gewone drogisterij, apotheken, natuurwinkel en in diverse webshops. Omdat het momenteel zo populair is, raad ik je aan wel even onderzoek te doen naar wat je in huis haalt. Wil je CBD olie kopen? Kijk dan goed naar de kwaliteit, de vorm en hoeveel procent CBD de olie bevat.

Maar wat doet CBD olie dan precies?

Kort gezegd werkt dit stofje bij diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Het helpt namelijk bij spanning en stress, angsten en helpt je beter te slapen. Ook schijnt het te werken bij gewrichts- en spierpijn, het remmen van ontstekingen en geeft het je concentratievermogen en immuumstysteem een boost.

En werkt het écht?

Omdat ik zelf reumatische klachten heb, heb ik veel gelezen over de werking van CBD olie en er uitgebreid over gepraat met mijn apotheker. Volgens hem is er redelijk wat onderzoek gedaan naar de werking en zijn de uitkomsten daarvan veelbelovend. Ook hij hoorde om zich heen goede ervaringen en raadde me zeker aan het te proberen, als aanvulling op reguliere zorg.

Toch is dat verhaal niet waterdicht, er zijn ook artsen en onderzoeken die zeggen dat het onzin is. Er zijn geen wetenschappelijke onderzoeken die zeggen dat het écht werkt maar veel gebruikers zeggen wel dat het hun klachten vermindert. Wat mij betreft is het zeker het proberen waard.

wat doet CBD olie

Wie heeft er ervaring met CBD olie?

Daar ben ik dus erg benieuwd naar. Momenteel geef ik Lucas nog borstvoeding en op aanraden van mijn apotheker heb ik mijn flesje om die reden terug in de kast gezet. De combinatie CBD en borstvoeding en/of zwangerschap is namelijk nog niet voldoende onderzocht en wordt daarom afgeraden. Ik kies daarom het zekere voor het onzekere, helemaal omdat ik verwacht dat ik op redelijk korte termijn toch met de borstvoeding stop.

Zodra ik zelf (over een lange periode) dit stofje heb kunnen proberen lees je daarover uiteraard meer! Maar voor nu ben ik vooral heel erg benieuwd of jij ervaringen met CBD olie hebt? Ik hoor namelijk graag nog meer verhalen en ben erg benieuwd naar positieve (of negatieve?) verhalen.

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 17 augustus 2021 / 06:04

    Skincare producten met CBD doen het voor mij goed. Alleen producten met CBD tegen pijn oid, doet voor mij echt niks. Ik heb het er met mijn anesthesioloog over gehad en ook hij heeft nog niemand gezien op zijn spreekuur waarbij het werkte. Ik houd het dus maar op die skincare.

  2. 17 augustus 2021 / 20:58

    Ik heb een gezichtsolie en cleanser van Kiehl’s met hennepzaadolie en ik vind het fijne producten die mijn huid goed verzorgen. Maar daar zijn er wel meer producten van. Dus, heel veel meer valt er in mijn geval niet echt over te zeggen .