Wat helpt tegen roos in je haar?

Wat helpt tegen roos in je haar

Heb jij regelmatig last van witte schilfers op je blouse of shirt? Of jeuk op je hoofd? Dikke kans dat je last hebt van hoofdroos. Speciaal voor jou deze blogpost. Want wat helpt tegen roos in je haar? En hoe kun je de kans op hoofdroos verkleinen?

Wat is hoofdroos?

Ik denk niet dat er veel mensen zijn nog nooit van hoofdroos hebben gehoord. Sterker nog, dikke kans dat je er zelf last van hebt (gehad). Roos is namelijk niets anders dan een versnelde aanmaak van huidcellen. Normaal gesproken vernieuwt je hoofdhuid zich elke drie werken maar bij mensen met hoofdroos gaat dit twee keer zo snel. Bovendien hebben deze mensen meer talgproductie waardoor de dode huidcellen aan elkaar blijven plakken. En tada, dat is wat je ziet! Het heeft dus helemaal niets met (slechte) hygiëne te maken.

Wat is de oorzaak van roos?

Daar heeft de wetenschap nog geen eenduidig antwoord op. Roos wordt zoals ik je net vertelde veroorzaakt door hoofdhuidcellen die snel vernieuwen. Waarom dat bij de één zo snel gaat dat je last hebt van roos? Dat weten ze dus niet precies. Wat ze wel weten is dat je hoofdhuid geïrriteerd kan raken door zeep, beautyproducten, een droge lucht, stress, voeding of erfelijke aanleg. Dus daar moet je ook zoeken als je benieuwd bent wat je kunt doen tegen roos op je hoofdhuid.

Wat helpt tegen roos in je haar?

 • Zorg voor een goede luchtvochtigheid in je huis
 • Veel buiten zijn als het mooi weer is helpt (gebruik wel een SPF als je dit nodig hebt).
 • Was je haar met een milde shampoo zonder SLS of SLES en spoel deze goed uit.
 • Masseer je hoofdhuid met een olie. Bij mij werkt olijfolie goed.
 • Wist je trouwens dat er ook haarscrubs bestaan? Als je de zoekfunctie hier rechts in de balk gebruikt vind je producten die ik wel eens gerevierd heb. Over het effect ervan ben ik zelf nog niet zo overtuigd maar het is wel écht een lekker gevoel op je hoofdhuid.
 • Koop een antiroosshampoo die zinkpyrithion bevat en laat deze even intrekken voor je hem uitspoelt.
 • Zorg goed voor jezelf, slaap voldoende, drink genoeg water en eet gezond.
 • En hoe moeilijk het misschien ook is, probeer er af te blijven!

Heb jij last van roos? Of heb je goede tips die je wilt delen? Wat helpt tegen roos in je haar?

Deze blopost is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

 1. 22 juli 2021 / 10:30

  Ik heb soms last van hoofdroos, meestal met de wisseling van seizoenen en dan vooral als we richting de herfst gaan. Enkele keren wassen met een anti roos shampoo werkt bij mij dan al voldoende.