Bakuchiol: een ingrediënt om te onthouden

Wat doet bakuchiol

Één van de skincare trends van 2022 is less is more. Want we zijn ons steeds meer bewust van wat we allemaal op onze huid smeren. Als skincare junkie vind ik dat gaaf, kan ik extra veel ingrediëntenlijsten voor jullie uitpluizen! Eén van die fijne ingrediënten die je aankomend jaar steeds vaker ziet is bakuchiol. Maar wat is dat eigenlijk?

Wat is bakuchiol?

Bakuchiol is een natuurlijk ingrediënt dat wordt gewonnen uit bladeren en zaden van de Psoralea corylifolia-plant. Oorspronkelijk werd dit plantje vooral gebruikt in de Chinese geneeskunde maar de laatste jaren heeft men ontdekt dat je het ook heel goed op je huid kunt smeren. Het heeft namelijk veel herstellende eigenschappen. En dus hebben ook veel skincare fabrikanten dit ingrediënt omarmd.

Wat is bakuchiol

Wat doet het?

Bakuchiol is een antioxidant die verkleuringen door bijvoorbeeld de zon vermindert en fijne lijntjes en verlies van stevigheid van de huid tegengaat. Het helpt daarmee tekenen van huidveroudering tegen te gaan en wordt daarom veel gebruikt in anti-aging skincare. Daarnaast kalmeert en verzacht het de huid en werkt het goed bij een huid die gevoelig is voor acne.

Bakuchiol serum of een olie?

Je ziet dus steeds meer huidverzorgingsproducten die Bakuchiol bevatten. Vooral een Bakuchiol serum is erg populair en is een aanrader om in je beautyroutine op te nemen. Heb je een droge of vochtarme huid? Dan is Bakuchiol olie een aanrader. Zelf gebruik ik die van Limberlux, daar ben ik erg enthousiast over. Ik smeer meerdere keren per week, voor ik mijn nachtcreme aanbreng, de Backuchiol olie en daar gaat mijn huid erg goed op. Vind je dit te zwaar en kies je voor een Bakuchiol serum? Dan kun je deze ook prima overdag gebruiken. Let alleen dan wel op dat je daarna een goede spf gebruikt want Backuchiol maakt je huid gevoeliger voor de zon.

Gebruik jij skincare met dit ingredient?

Volg:
Delen: