Wat werkt tegen huidveroudering?

Wat werkt nu écht tegen huidveroudering

Regelmatig schrijf ik blogposts over ingrediënten die ik liever niet in mijn skincare zie maar vandaag draai ik het eens om. Welke ingrediënten in skincare moet je wel gebruiken? En vooral: wat werkt tegen huidveroudering? Lukt dat met smeren alleen?

She’s born with it

Ik kan me goed voorstellen dat je, wanneer je in de drogisterij of parfumerie staat, soms het overzicht totaal kwijt bent. Er zijn zó ontzettend veel beautyproducten te koop! Het één belooft je nog meer dan het ander. Rimpels worden minder, pigmentvlekken verdwijnen en die prachtige actrice? Die dankt haar glowy skin aan product X.

Helaas alleen voor jou; in veel gevallen zijn dit onrealistische marketingpraatjes. Wonderen gebeuren alleen in sprookjes en bovendien zijn de concentraties werkzame stoffen vaak zo laag dat je überhaupt niets mag verwachten. Is er dan helemaal niets wat zin heeft? Gelukkig niet, je hebt zelf best veel invloed op huidveroudering.

Soms heb je wat meer hulp nodig

Bedenk dat diepe rimpels nooit zullen verdwijnen door een smeerseltje dat je voor een paar euro bij de drogisterij koopt. Wil je dat effect bereiken dan moet je toch contact opnemen een kliniek gericht op huidverbetering en bijvoorbeeld injectables. En daarmee is dat ook je antwoord op de vraag: ”Wat werkt tegen huidveroudering?” Op deze site over fillers Den Haag lees je er ook meer over.

Want wil je rimpels opvullen, de huid steviger maken en de structuur écht veranderen? Dan red je het niet (meer) met producten met ingrediënten die huidveroudering tegengaan of alleen je lifestyle aanpakken. Persoonlijk is dat niet de keuze die ik het eerste zou aangrijpen maar effectief is het zeker wel. Neem een kijkje op de website van Gaaf Injectables voor meer informatie over diverse behandelingen, bijvoorbeeld ook fillers.

Ingrediënten tegen huidveroudering: retinol en vitamine C

Toch is skincare wel een optie om kleine tekenen van huidveroudering aan te pakken, zoals retinol en vitamine C.

Retinol is afgeleid van vitamine A-zuur, het enige ingrediënt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de huid kan verjongen. Vitamine A-zuur stimuleert namelijk de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. En dat is nou precies waar je huid behoefte aan heeft als je ouder wordt.

Vitamine C biedt ook veel voordelen. Het maakt je huid steviger, geeft een healthy glow, voorkomt rimpeltjes, helpt bij het vervagen van hyperpigmentatie en herstelt en beschermt je huid ook nog eens. Mits je de juiste producten hebt dan, want dit soort ingrediënten zijn instabiel en verliezen snel hun werking.

Ingrediënten tegen huidveroudering

Wil je je huid écht verbeteren?

Onthoud dan: voorkomen is beter dan genezen. Diepe rimpels ga je nooit zelf meer kwijtraken, hoeveel dure crèmes je ook koopt. Zorg dat die rimpels geen kans hebben om te ontstaan. En dat begint al op vroege leeftijd, dus ruimschoots voor de eerste rimpels zichtbaar zijn. Daarvoor is een simpele skincare routine al voldoende: reinig elke avond je gezicht, smeer overdag een moisturizer en bescherm je huid altijd tegen de zon. Elke dag van het jaar.

Verder kan je je huid écht verbeteren door te kijken naar je lifestyle. Slaap voldoende, vermijd stress, eet gezond (vooral veel voeding die rijk is aan anti-oxidanten en vetzuren en zo min mogelijk suiker) en stop met roken als je dat doet. Dat zijn dingen die effect hebben op huidveroudering en die je makkelijk zelf kunt toepassen.

Ben jij bewust bezig met producten die huidveroudering tegengaan? En kies jij dan voor een smeersel uit de drogisterij of zou je fillers overwegen?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 15 november 2021 / 08:38

    Er zijn inderdaad nog steeds heel veel mensen die in wonder crèmes geloven en denken dat duurder of natuurlijk ook altijd beter is. Dus dan wordt er bijvoorbeeld 80 euro aan een crème uitgegeven, maar er wordt vervolgens niet eerst gereinigd en ook geen SPF gebruikt. Daar ga je al…;-)