We hebben een nieuwe keuken gekocht!

groene muur woonkamer

Een paar weken geleden hebben wij iets gedaan wat ik stiekem súper spannend vond: in vijf minuten tijd enorm veel geld uit geven. We kochten namelijk een keuken! Daar vertel ik je in deze blogpost meer over en vertel ik ook iets over de groene muur waar ik enorm veel vragen over krijg. Dat doe ik graag want naast beauty is ook de styling van mijn huis iets waar ik (steeds vaker) mijn creativiteit in kwijt kan.

Let’s spend some money!

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar een nieuwe keuken koop ik niet elke dag. Net zoals ik niet elke dag zo’n enorm mega bedrag uitgeef. Super spannend vond ik het dan ook om uiteindelijk ‘ja’ te zeggen op de offerte maar met m’n ogen dicht heb ik het toch gedaan. Dit moest ‘m namelijk gewoon worden.

Al máánden speur ik Instagram en Pinterest af en heb ik samen met Jarno tig moodboards gemaakt. En hoewel die in het begin vol stonden met zwarte, strakke keukens die je nu overal ziet kwamen we toch elke keer terug op de combinatie matte wit en lichtgrijs. Misschien iets minder trendy maar erg tijdloos en het past goed bij de stijl van onze woning. Dat vind ik namelijk toch wel het aller belangrijk en bovendien is dit ook helemaal onze smaak!

pinterest

Keuzes, keuzes en nog meer keuzes

Onze huis heeft een relatief kleine keuken, dus een waanzinnig kookeiland zat er helaas niet in. Omdat ik graag veel opbergruimte wilde gingen we in eerste instantie voor een parellel keuken (dus aan twee kanten) maar na weken dubben bleven we het gevoel houden dat we dan te weinig loopruimte krijgen. Daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor een L-keuken. Anders dan dat het nu is. Met de afwasbak voor het raam en aan de buitenste muur nog een lange, smalle kast. Verder greeploze matte witte kastjes. een stoomoven en een Quooker. Zo blij mee!

Het wachten is nu alleen nog tot we iemand hebben geholpen die ons kan helpen bij het verleggen van de leidingen en al het voorbereidende werk dat er moet gebeuren. Ook zijn nog op zoek naar een stukadoor. Op de muur willen we namelijk geen tegels maar bijvoorbeeld de sikkens alphacryl pure mat sf die je makkelijk kunt afnemen. Ik ben alleen wel nieuwsgierig of het ook praktisch is; verf in een keuken? Heeft één van jullie hier misschien ervaring mee?

Dit is de nieuwe keuken alleen wordt het aanrechtblad matte grijs en ik ben op zoek naar stoere lampen

Deze muur loopt door naar de ruimte waar de eettafel staat en ook daar wil ik mee aan de slag. Als eerste de muur stucken en hem dan met goede Sikkens verf bijwerken. Ook die muur wil ik kunnen afnemen, hij zit nu namelijk vol met vieze kindervingertjes en dat is niet meer schoon te krijgen. Ook zitten er allemaal bruine strepen op, van stoelen die we begin dit jaar kochten. Ze zitten heerlijk maar doordat de ruimte nogal smal is botsen de stoelen continu tegen de muur.

De oplossing? Ik heb dit super gave bankje van Leen Bakker al gekocht. En dan aan de andere kant misschien een gaaf behangetje dat past bij de groene muur aan de andere kant van de woonkamer? Ik zie het al helemaal voor me. Maar dat wordt een volgens project. Eerst maar eens die keuken erin.

eettafel

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 17 november 2021 / 16:12

    Oh wat leuk nieuws!! Lijkt me superleuk om te organiseren