Weg met die lelijke wenkbrauw!

Weg met die lelijke wenkbrauw!

Afgelopen week ging ik samen met mijn mama op bezoek bij Wax & Beauty. Een quick fix and go waxbar waar ze gespecialiseerd zijn in de perfecte, natuurlijke wenkbrauw. Vandaag vertel ik je daar graag over.

Au naturel op zijn best

Ik vind oprecht dat iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Dat geldt voor alles in het leven maar ook zeker op het gebied van beauty. Houd je van een oranje bruine teint, mega witte tanden of voel je je fijn bij dikke lagen make-up? Dan moet je dan vooral lekker doen! Als iedereen zou doen waar hij of zij zich goed bij voelt, zonder zich te bemoeien met een ander, zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

Help de natuur een handje

Of ik het mooi vind, dat is een tweede 😉 Een van de ergste beautyblunders vind ik de lelijke, onnatuurlijke wenkbrauw. Vooral de overtweezed, compleet leeggeplukte wenkbrauw die daarna véél te dik en te hard is bijgetekend. Brrrr, ik gruwel daar echt van. Beauty heeft voor mij namelijk niets te maken met dikke lagen make-up. Je hoeft geen make-up artist te zijn om je zwakke punten te benadrukken en je sterke kanten te accentueren. Beauty is voor mij je natuurlijke schoonheid naar voren halen. De natuur een klein beetje helpen.

Wax & Beauty

Toen ik een paar maanden geleden Els van Wax & Beauty ontmoette kwamen we er al snel achter dat we één ding gemeen hadden: we geloven dat je altijd moet uitgaan van je natuurlijke schoonheid en dat we die natuur best een handje kunnen helpen. Els is eigenaresse van Wax & Beauty, een concept waarbij je je snel en goed kunt laten waxen. Het bedrijf heeft vestigingen in Deventer, Bathmen, Apeldoorn en Enschede en ik ben groot fan vanwege de persoonlijke benadering en fijne sfeer. Naast de wax behandelingen is Els gespecialiseerd in het stylen van wenkbrauwen, iets wat ik en mama aan den lijve mocht ondervinden.

De behandeling bij Wax & Beauty

Voor iemand die gruwelt bij onnatuurlijke wenkbrauwen, snap je misschien dat ik in eerste instantie niet direct stond te springen om mijn wenky’s in iemand anders handen te leggen haha. Al jaren doet mijn lieve vriendin en MUA Sascha mijn wenkbrauwen en dat doet ze fan-tas-tisch. En tóch gaf ik Els al snel de volledige vrijheid, ik had het gevoel dat deze dame wist waar ze het over had. Els gaat namelijk uit van de wenkbrauw die bij jouw gezicht past. Yes, zo hoort het!

Bij Beauty Brows gebruiken ze verschillende technieken om je wenkbrauw te stylen: waxen, threading (epileren met draad), epileren met pincet, knippen en trimmen. Welke technieken ze toepassen hangt af van jouw wenkbrauwen en je huid. Els tekent eerst de vorm van je (nieuwe) wenkbrauw waarna je zelf kan bekijken of je dit mooi vindt. Hierbij kijkt ze naar de vorm van je gezicht en niet persé hoe het zou moeten zijn. Ze kiest wat bij jou past, zodat jouw schoonheid het best tot zijn recht komt. In mijn geval kwam er wax en threading aan te pas omdat effect te creëren. Threading is epileren met draad en dat vind ik altijd zo bijzonder. Ik wou dat ik dat zelf kon haha. Het doet bijna geen pijn en geeft een mooi en strak resultaat.

Mijn mama onderging dezelfde behandeling. Ook bij haar kwam er wax aan te pas, werd ze geëpileerd en werd er gebruik gemaakt van threading. Als finishing touch werden haar wenkbrauwen ook nog bijgewerkt met producten van Anastasia, het merk (en mijn favoriet!) waar ze bij Wax & Beauty mee werken. Dat is iets dat mama zelf eigenlijk nooit doet maar met wat korte tips is het een eitje. Mooi geworden toch?

Laat jij je wenkbrauwen wel eens door een specialist onder handen nemen? En wat vind jij mooier. Een natuurlijke wenkbrauw of juist dik aangezet met make-up?

De behandeling bij Wax & Beauty heb ik gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. 3 december 2017 / 08:55

  Ja, ik ga eens per maand naar de schoonheidsspecialiste en die harst mijn wenkbrauwen dan. Zelf hou ik het dan in de tussentijd bij met mijn Tweezerman. Toen ik vroeger in Arnhem woonde zat er bij mij om de hoek een klein zaakje en daar epileerden ze ook met draad. Dat geeft inderdaad een super mooi effect!

 2. Laura | I scream beauty
  3 december 2017 / 09:36

  Ik ben wel heel benieuwd naar het resultaat! Ik laat mijn wenkbrauwen al een aantal jaren epileren bij mijn kapster, zij epileert ook met een draadje. Ik ben wel heel blij om te lezen dat er in Enschede (mijn woonplaats!) ook een fijn adresje is! Ik ga eens kijken of het een beetje in de buurt is! Thanks for sharing!

 3. 3 december 2017 / 12:17

  Een natuurlijke wenkbrauw vind ik het mooist, die van mij heb ik veel te veel geëpileerd toen ik een tiener was. Daarna kwam de hele volle wenkbrauw in de mode. Niet dat ik de trends nauwlettend volg, maar toendertijd was het “in” om dunnere wenkbrauwen te hebben. En was ik natuurlijk nog een guppie.
  Baal natuurlijk dat het niet meer terug groeit… Ik zie vooral op Pinterest van die die hoekige wenkbrauwen, niet mooi. Wel knap gedaan.
  Ik zou nooit een waxbar in durven lopen, volgens mij is er geen eer te behalen aan mijn wenkies 🙂

 4. 3 december 2017 / 16:50

  Als kind heb ik ze een keer weggeschoren… dus veel haartjes heb ik voor mijn gevoel niet. En zit ook wel een voordeel aan,… ik hou het zelf bij. Mijn tweelingzus die iets minder ‘stom’ was op dat gebied heeft hele volle wenkbrauwen en soms ben ik wel jaloers.
  Fijn dat er zulke fijne zaken zijn die je weer mooi maken en wel met hun eigen visie!

 5. 4 december 2017 / 11:06

  als puber heb ik mijn wenkbrauwen aardig verknalt. Ik heb daardoor nu 2 ongelijke wenkbrauwen helaas. Met een potloodje teken ik ze natuurlijk bij, maar het blijft voor mij toch altijd een doorn in het oog. Gelukkig groeit er nog steeds weer wat bij om het beter in model te krijgen.

 6. 4 december 2017 / 11:06

  Ik durf niemand aan mijn wenkbrauwen te laten zitten, veel te bang dat ze er teveel afhalen. Ik vind, net als jij, die veel te erg bijgetekende wenkbrauwen ook niks. Dat threading vind ik trouwens wel knap, maar ik durf niet.

 7. 4 december 2017 / 11:58

  Ik ben altijd bang dat ze mijn wenkbrauwen te smal maken! Want ik hou wel van een mooie donkere wenkbrauw… helaas zijn de mijne net borstels! Lang leve de wenkbrauwgel. Haha

 8. 4 december 2017 / 12:59

  Ben nu wel heel benieuwd naar het eindresultaat bij jou :-). Klinkt allemaal erg goed. Ik laat het altijd doen bij de Brow bar van Benefit. Daar laat ik het bijwerken gebeurd met combinatie waxen en met een pincet de kleine haartjes wegtrekken. En ook verven 🙂 Ben al veel te lang niet geweest, is nu echt weer nodig hihi

 9. 4 december 2017 / 12:59

  Ik doe het ook eigenlijk altijd zelf omdat ik bang ben dat ze het verknallen. Maar aan de andere kant lijkt het me ook heel fijn.

 10. 4 december 2017 / 16:15

  Buiten eens threading toen ik in de UK wzs heb ik eigenlijk nog nooit iets laten doen aan mijn wenkbrauwen. Ik pluk ze zelf bij hahaha

 11. 4 december 2017 / 18:24

  Ik liet mijn wenkbrauwen eigenlijk altijd doen, maar de laatste maanden ben ik eigenlijk niet meer geweest en ga ikzelf maar aan de slag met een pincet. Misschien maar weer eens naar de salon 🙂

 12. 4 december 2017 / 20:10

  Je maakt me nu wel nieuwsgierig naar het resultaat!
  Ik vind een natuurlijke wenkbrauw het mooist. Tot een tijdje terug tekende ik mijn wenkbrauwen altijd een beetje bij, alleen om ze voller te laten lijken, maar de laatste tijd ben ik erg lui met make-up. Als ik drie keer per week een likje mascara op heb is dat veel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.