Weleda Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

Weleda Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

Liefhebbers van natuurlijke cosmetica opgelet! Ook vandaag heb ik weer een ‘groene’ review voor jullie. Weleda is denk ik toch wel één van de bekendere ‘groene’ merken maar nog nooit schreef ik erover op mijn blog. De afgelopen maanden heb ik de Weleda Iris Hydraterende Gezichtscrème Light voor jullie getest. Speciaal geschikt voor jongere dames met een wat vette huid. Maar ik kan je alvast verklappen dat deze crème ook voor de iets oudere huidjes heel geschikt kan zijn. Waarom? Dat vertel ik je vandaag in een uitgebreide review.
Weleda Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

De iris is een plant met een sterk wortelstelsel en hele statige bloemen. De iris bezit de unieke eigenschap dat ‘ie zich kan aanpassen aan extreme omgevingsfactoren. Zo kan de iris bijvoorbeeld zowel in een woestijn- als moerasgebieden overleven. Hij is opgebouwd in speciale lagen die hem tegen uitdroging beschermen, en elk blad heeft zijn eigen microklimaat. Het extract van de wortelstok stimuleert de actieve huidlagen en zorgt voor vochttoevoer en evenwicht in de buitenste lagen van de opperhuid.
Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

De Iris Hydraterende Gezichtscrème Light van Weleda zit in een heel hygiënische tube die de kleur van de iris heeft.
Iris Hydraterende Gezichtscrème Light
Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

De Iris Hydraterende Gezichtscrème Light is een dag- en nachtcrème met een lichte textuur (joh!) maar hij is absoluut niet waterig. Hij is smeerbaar en voelt luchtig aan, fijn! Hoewel het een lichte crème is merk ik dat mijn huid wel héél goed gehydrateerd is, beter dan bij de meeste light producten die ik regelmatig gebruik. De geur vind ik ook prettig. Als je mijn blog vaker leest weet je inmiddels dat ik niet zo veel heb met de nogal aardse, muffe geuren die veel natuurlijke producten hebben. Deze crème heeft dat gelukkig helemaal niet. En de ingrediënten? Natuurlijk is deze crème volledig vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, ingrediënten van minerale oorsprong of genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Wat er wel in zit? Water, jojobaolie, glycerine, bijenwas, toverhazelaar, iris en Calendula. Ook zitten er natuurlijke etherische oliën in als limoneen, linalool, citronellol, geraniol, citral en eugenol.
Iris Hydraterende Gezichtscrème Light
Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

BeautyOpinie

Ik bedenk me, terwijl ik dit schrijf, dat ik nog nooit eerder over Weleda heb geschreven. Zonde eigenlijk, want het is een heel mooi ‘natuurlijk’ merk. De Iris Hydraterende Gezichtscrème Light is absoluut licht, niet vet maar hydrateert mijn huid wel goed. Eigenlijk is deze crème geschikt voor de jongere huid die wat vettig is. Mijn huid heeft een gecombineerde conditie, dus de ideale proefpersoon ben ik misschien niet. En toch ben ik fan! Ik bestelde de Iris Hydraterende Gezichtscrème Light bij Big Green Smile . Een web shop vol met natuurlijke cosmeticaproducten, van minder bekende merken tot de meer bekende grote namen. De Iris Hydraterende Gezichtscrème Light kost hier €11,99 voor een verpakking van 30 ml. Naast Weleda bestelde ik bij Big Green Smile ook nog eens producten van Burts Bees en Dr. Hauschka. Deze reviews kunnen jullie binnenkort verwachten.
Weleda Iris Hydraterende Gezichtscrème Light

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 1. 12 januari 2016 / 07:39

  Ik heb ook een winkelmandje klaarstaan bij de webshop, ik ben benieuwd naar jouw andere reviews. Ik heb zelf nooit wat geprobeerd van Weleda!

  • Natascha
   Auteur
   15 januari 2016 / 09:13

   Ik ben heel benieuwd wat jij gaat bestellen! Ik heb ook wat producten van Dr. Hauschka besteld, die vind ik ook super fijn maar zijn inmiddels wel best bekend 🙂

 2. Esmee
  12 januari 2016 / 09:29

  Leuk om te lezen, ben steeds meer into de verzorging!
  XOXO esmee

 3. 12 januari 2016 / 10:40

  wat leuk dat je een product van weleda bespreekt in dit artikel…zelf vind ik het een heerlijk merk , waarvan ik zelf ook vind dat het weinig aandacht krijgt, terwijl het echt heel fijne producten heeft …( ook ik besteed er best weinig aandacht aan, terwijl ik ze ook best regelmatig gebruik ) Nu heb ik natuurlijk niet meer het allerjongste velletje, maar toch klinkt dit product erg fijn in gebruik…

  • Natascha
   Auteur
   15 januari 2016 / 09:12

   Dank je wel Petra! Dat is inderdaad wel eens lastig reviewen, niet iedereen heeft hetzelfde type huid. Ik ben nu bijna 30 dus gebruik ook geen producten meer voor de jonge huid, maar deze vind ik wel erg fijn.

 4. Babs
  13 januari 2016 / 09:30

  Ik vind het altijd zo mooi om te lezen waar de kracht van een plant zit om te overleven. Zoals nu met de iris.
  Weleda verdient inderdaad meer aandacht, prima merk.

  • Natascha
   Auteur
   15 januari 2016 / 09:11

   Je leest inderdaad niet heel veel over dit merk 🙂 Daarom wilde ik daar wel eens verandering in brengen haha.

 5. 17 januari 2016 / 09:15

  Grappig dat je zo positief over deze crème bent, ik kreeg hier juist puistjes van! Zo zie je ook maar dat iedere huid er weer anders op reageert.

  • Natascha
   Auteur
   17 januari 2016 / 19:34

   Wel leuk dat je dit ook schrijft, want dan kunnen andere meiden ook jouw mening lezen 🙂 En inderdaad elke huid is anders. Ik heb zelfs nog wel eens andere ervaringen per seizoen. In de zomer krijg ik wel eens pukkeltjes van cremes, waar ik in de winter helemaal geen last van heb.

 6. Saskia
  13 februari 2016 / 13:04

  Liefde voor dit merk. De bodylotions, handcreme en olie zijn ook geweldig (hier spreekt een fan!).