Weleda | Met natuurlijke producten je make-up verwijderen

Weleda | Met natuurlijke producten je make-up verwijderen

Één van mijn favoriete merken met natuurlijke huidverzorging is toch wel Weleda. Een paar weken geleden probeerde ik ook eens de make-up reinigers van dit merk. Inmiddels zitten die standaard in mijn routine en dus laat ik ze je vandaag zien.

Op zoek naar fijne en natuurlijke make-up reiniging

Via dm krijg ik regelmatig de vraag of ik mijn favoriete natuurlijke skincare wil delen. In het antwoord op die vraag mag Weleda absoluut niet ontbreken! Eigenlijk staat dit merk standaard in mijn badkamer. Zo vind ik de zwangerschapsolie geweldig en smeer ik mijn lijf regelmatig in met de Calendula olie uit de babylijn. Yep, die hoef je echt niet alleen te gebruiken voor kleintjes, gebruik ‘m ook lekker voor jezelf!

Wat ik tot voor kort niet wist, is dat Weleda ook diverse make-up producten verkoopt én items om die weer te verwijderen. Zo gebruik ik zelf met veel plezier de verfrissende tonic en lotion.
fijne natuurlijke makeup reiniger

Mijn ervaringen met de milde reinigingsmelk van Weleda

Om mijn make-up te verwijderen gebruik ik meestal een reinigingsmelk. De eisen die ik daar aan stel? Hij moet mijn (niet waterproof!) make-up goed verwijderen, mijn huid niet uitdrogen en bovendien mild zijn. Aan die eisen voldoet de reinigingsmelk van Weleda in elk geval absoluut.  What more can I say? Deze glazen flacon met 100ml inhoud kost €11.49.
ervaringen met de milde reinigingsmelk van Weleda

De reinigingsmelk bestaat onder andere uit water, sesamolie, alcohol, jojobaolie, meerdere natuurlijke etherische oliën, hamamelis extract en iriswortel. Vanwege de alcohol moet je er wel op letten dat je deze milk niet voor je ogen gebruikt, want dat prikt behoorlijk! Wil je dat wel? Weleda heeft een andere reiniger in haar assortiment, speciaal voor je ogen.
Review ervaringen met de milde reinigingsmelk van Weleda

En de Weleda Verfrissende gezichtstonic

De Weleda Verfrissende gezichtstonic is speciaal ontwikkeld om je poriën na het reinigen van je gezicht te verfijnen. Het zuivert je huid nog nét even extra en verfrist als afsluiter. De geur vind ik inderdaad lekker fris, ook ideaal om je dag mee te beginnen!
ervaringen Weleda Verfrissende gezichtstonic

De tonic is gemaakt van water, alcohol, extract van loofblaadjes van wilde rozen, hamamelis citroensap en meerdere natuurlijke etherische oliën. De glazen flacon staat mooi in je badkamer en is bovendien erg zuinig in gebruik. Met dit flesje van 100 ml (€11.49) doe je super lang!
review weleda Verfrissende gezichtstonic

Hiermee is een duurzame beautyroutine super simpel

Om mijn beauty ritueel trouwens nóg wat duurzamer te maken gebruik ik al meer dan een half jaar wasbare wattenschijfjes. Als je daar meer over wilt weten kun je mijn review over de wasbare wattenschijfjes van Imse Vimse en LanaLuna misschien eens lezen. Daar vertelde ik over mijn eerste indruk en na een half jaar kan ik oprecht zeggen dat ik nog nét zo enthousiast ben! Het is duurzaam, fijn in gebruik, je wast ze zo uit en ze blijven bovendien mooi in de wasmachine. Een aanrader dus! Helemaal in combinatie met deze twee reinigers.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 12 september 2019 / 07:44

  Ik hou van Weleda, vooral de olieen zijn zo fijn. Helaas vind ik de hoeveelheid alcohol vaak jammer. Ik snap waarom het erin zit, maar ik kan er zelf niet zo goed tegen helaas.

 2. Tessa Bowie
  12 september 2019 / 17:29

  Het klinkt als erg fijne producten

 3. ByChristiana
  13 september 2019 / 08:06

  Ik gebruik zelf altijd een micellair water om make-up te verwijderen. Daarna dan nog een cleanser om de huid te reinigen. Ik hou nooit zo van melk. Ik heb altijd het gevoel dat ik daarmee de make-up niet echt goed wegkrijg. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik nooit echt een goede reinigingsmelk gebruikt heb;-)

 4. 22 september 2019 / 09:20

  Ik gebruik al jaren geen producten van Weleda meer, maar het doet me altijd denken aan hun lavendel badolie. Alleen al bij het horen van de merknaam.