Welke middeltjes helpen wél tegen rimpels?

Wat helpt wel tegen rimpels

Er zijn genoeg vrouwen die elke maand honderden euro’s uitgeven aan de meest bijzondere smeersels in de hoop dat rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat dat niet gaat gebeuren weten we stiekem allemaal wel. Maar wat helpt wél tegen rimpels?

Ouder worden betekent rimpels

Ik geloof oprecht dat het gebruik van goede crèmes bijdraagt aan het mooi ouder worden van je huid. Maar dat je met een dure anti-aging dagcrème rimpels wegpoetst is natuurlijk onzin. Er is geen enkel product dat dat voor elkaar krijgt.

Rimpels voorkom je nooit 100%. En waarom zou je ook? Het hoort nu eenmaal bij het ouder worden en wat mij betreft zouden we dat ook helemaal niet moeten willen tegengaan. Maar goed, dat is een heel ander verhaal….

Daar kun je gelukkig wat aan doen!

Rimpels horen dus bij het ouder worden. Aan dat proces verander je niets. Toch is zijn er meer oorzaken van rimpels. Je leefstijl bijvoorbeeld. Roken, stress, alcohol, weinig slaap en slechte voeding. En wat dacht je van de zon? De veroorzaker van huidveroudering nummer één.

Wat helpt wél tegen rimpels?

Bescherm je huid tegen de zon: De zon als grootste veroorzaker van huidveroudering betekent simpelweg; smeren, smeren en nog eens smeren. Gebruik elke dag van het jaar een SPF, draag een hoed en blijf op het heetst van de dag uit de zon.

Stop met roken: We kennen allemaal wel die oude buurvrouw of tante waar je gewoon van ver af aan kunt zien dat ze haar hele leven gerookt heeft. Je ziet het gewoon! Groefjes rond de mond en een minder goede doorbloeding waardoor een gezicht er dof en vaal uit ziet. Ook al is het niet gemakkelijk; stop met roken.

Ook ik (ja echt!) was jarenlang verslaafd aan die veel te dure stokjes en ben nog steeds elke dag blij dat ik er vanaf ben. Ik ga je nooit vertellen dat het makkelijk is maar het voelt erg bevrijdend!

En ja, toch ook je crème heeft invloed. Een wonder crème die rimpels laat verdwijnen bestaat niet. Maar er zijn wel ingrediënten die helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en oppervlakkige pigmentvlekken. Denk dan aan vitamine A en C en E. Weliswaar wel in goede concentraties én in verpakkingen waarin de werkstoffen behouden blijven. Maar daarover later meer!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 3 juni 2020 / 18:58

    Ja, zo balen die rimpels! Gelukkig heb ik sproetjes en vallen ze iets minder op gelukkig.

  2. 4 juni 2020 / 07:26

    Heb er vroeger nooit zo bij stil gestaan dat de zon zo’n grote invloed hierop heeft. Gelukkig nu wel en bescherm ik mijn huid goed en beperk ik de tijd in de zon. Met name in mijn gezicht 🙂