Leuk! | Met Wella je eigen haarmasker op maat maken

Eigen haarmasker maken

Je eigen haarmasker maken, dat klinkt tof toch? Het kan met het Wella SP Repair Infusion en je snapt vast wel dat ik dat persé moest proberen. Vandaag vertel ik je erover dus lees je mee?

Een haarmasker afgestemd op de behoeften van jouw haar

Vorige week schreef ik een blogpost over mijn nogal teleurstellende ervaringen met de Balea Oil Repair Intensive lijn. Het haarmasker hiervan viel me behoorlijk tegen omdat mijn haar er helemaal niet lekker zacht, minder pluizig en gezond van werd. Nu is Balea natuurlijk goedkoop maar als de producten niets voor je haar doen blijft het toch zonde. Toen ik hoorde van de Wella SP Repair Infusion producten waarmee je je eigen masker op maat kunt maken, werd ik dan ook heel enthousiast. Dat klinkt tof!
Ervaringen Wella SP Repair Infusion

Wella SP Repair Infusion

Wella SP Repair Infusion koop je in kleine flesjes van 5 ml. Zo’n flesje bevat extra voedende ingrediënten die je aan elk haarmasker kunt toevoegen. Officieel zijn ze natuurlijk gemaakt voor de SP maskers maar ik gebruik ze ook gewoon voor haarmaskers van andere merken. Ik bedoel, waarom niet?

System Professional Hydrate Infusion

Voor elk haartype is er een aparte infusion te koop. Ik koos voor de System Professional Hydrate Infusion omdat mijn haar snakt naar hydratatie. Het heeft te weinig vocht en dit product is speciaal ontworpen om daar verandering in te brengen. En dat gaat harstikke simpel. Je voegt een paar druppels van de System Professional Hydrate Infusion toe aan je eigen haarmasker, laat het een minuut of 10 intrekken en tada! Officieel is dit product dus afgestemd op het hydrate masker van SP maar wat mij betreft gebruik je gewoon het masker dat jij fijn vindt. Voor het beste resultaat kies je natuurlijk wel een masker dat past bij deze infusion. In mijn geval dus een hydraterend haarmasker.

Een flesje bevat 5 ml product en kost nog geen 7 euro.
Review Wella SP Repair Infusion
Één zo’n flesje voeg je toe aan 25 ml haarmasker en meng je tot een geheel.
Ervaringen System Professional Hydrate Infusion

Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik glycerine maar ook direct al een uitdrogende alcohol soort staan. Dat is jammer! Het masker bevat wel weer verzorgende panthenol en sorbitol dat voor de hydratatie zorgt. Verder valt me op dat ik een UVB blokker zie, fructose glucose, koolhydraten, sucrose, een parabeenvrij conserveermiddel en een lichaamseigen aminozuur.
Wella SP Repair Infusion

BeautyOpinie

Klinkt tof toch? Maar werkt het ook?

Voor mij wel. Een paar maanden geleden ben ik voor het eerst begonnen met het mengen van een olie door het haarmasker dat ik gebruik. Bij de luxe haarverzorging van het merk O’right doen ze dit namelijk standaard. Dat haarmasker vond ik trouwens fantastisch, dus mocht je nog een fijn haarmasker zoeken check dan zeker die blogpost even hihi. Deze pot is alleen helaas inmiddels helemaal op en dit Wella SP Repair Infusion vind ik een hele goede opvolger. Zo kun je jouw haarmasker nog meer afstemmen op jouw behoeftes. Ik ben fan!
System Professional Hydrate Infusion

Weet jij wat voor type haar jij hebt? En let je daar op als je producten koopt?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Comments

 1. 16 januari 2018 / 05:28

  Oi, dat vind ik wel een heel leuk concept! Gepersonaliseerde haarproducten en waarom ook niet? Elk haar is weer anders! Deze ga ik zeker in de gaten houden. Dank voor de tip!

 2. 16 januari 2018 / 07:14

  Ohh wat is dit leuk!! Lijkt me echt heel erg fijn. Wil het ook

 3. 16 januari 2018 / 08:26

  Ik heb heel fijn haar dus ben altijd wat zuinigjes met olie (producten). Gebruik nu af en toe een haarmasker van Gliss Kur. Dit klinkt wel heel fijn trouwens en fijn dat je het ‘op maat’ kunt maken al naar gelang je behoefte.

 4. 16 januari 2018 / 11:04

  Wat een ontzettend leuk principe is dit! Het lijkt me echt heel erg fijn, maar kun je het gewoon aan elk haarmasker toevoegen? Vaak heb ik namelijk echt het idee dat haarmaskers niet helpen, dus als ik er zo iets beters van kan maken lijkt dat me geweldig! Malou x

 5. 16 januari 2018 / 15:58

  Wat is dit tof zeg! Ik ben heel nieuwsgierig geworden 🙂

 6. 17 januari 2018 / 11:58

  Dit is heerlijk innovatief, lijkt mij ook ideaal!

 7. 17 januari 2018 / 14:27

  Oh dat is wel echt mega handig! Leuk dat je hierover hebt geschreven!

 8. 17 januari 2018 / 18:32

  OlaaaH! Dit ziet er goed uit zeg! Wat goed, dit ga ik noteren!