Bindweefselmassage: de natuurlijke botox

Bindweefselmassage: de natuurlijke botox

Wist je dat je met één bindweefselmassage al een frisse gloed krijgt? En dat je met meerdere behandelingen écht verschil gaat zien? Zo kan je het volume verlies van je huid herstellen; als natuurlijke botox!

Maar een bindweefselmassage doet veel meer voor je huid:

 • Een jeugdige glow door de verbeterde doorbloeding
 • Een ‘lift’ door het toegenomen volume,
 • Vermindering van rimpels, lijntjes en kraaienpootjes
 • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
 • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Verbetering van de opname van werkstoffen
 • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
 • Verbetering van de huidconditie
 • Kortom, alles wat we willen!

Werkt een bindweefselmassage?

In mijn zoektocht naar huidverbeterende producten voor mijn salon, belandde ik al gauw in de behandelstoel van Hannah, op het hoofdkantoor in Voorthuizen. Ik onderging de 90 minuten durende Xperience inclusief de bindweefselmassage en daarna – of eigenlijk tijdens – wist ik het: dit moet iedereen voelen!

Knijpen, masseren, rollen en oppakken

Ik vind het zo’n bijzonder fijne massage om te ondergaan, omdat je voelt dat er van alles gebeurt. Knijpen, masseren, rollen en oppakken..ze zeggen niet voor niets dat het een bootcamp voor je huid is.

Een bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het gezicht. Die laag bevindt zich tussen de spieren en de huid, vandaar dat je het dieper moet zoeken.

Nu ik de massage als hannah huidcoach zelf in de praktijk uitvoer, zie ik veel huidjes tijdens de bindweefselmassage weer “tot leven” komen. De huid goed doorbloeden is wat we willen, want dat zorgt onder andere weer voor betere opname van voedingsstoffen en een gezonde, stralende huid.

Doet een bindweefselmassage pijn?

De illusie dat een bindweefselmassage pijn moet doen om huidverbetering te realiseren mag je snel loslaten! Natuurlijk is het voor de één intensiever om te ondergaan dan voor de ander. Dat heeft met verkleving van het bindweefsel te maken. Zodra het gevoelig dreigt te worden dan kan de massage daar prima iets minder intensief , terwijl het nog steeds effectief blijft.

Deze massage werkt niet alleen huidverbeterend, maar het is dus ook een zeer aangename en ontspannen massage!

En pssst, een tip van Natascha…. Ben je nieuwsgierig geworden? Stiekem wil ik onder deze blogpost van Roos haar even promoten. Ik onderging vorig jaar namelijk een behandeling bij haar en vond het heerlijk! Roos is naast blogger bij BeautyOpinie ook huidcoach. Haar salon vind je in de buurt van Deventer – Zutphen – Lochem, meer daarover lees je op de site van Skinfood.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

 1. 21 augustus 2020 / 19:42

  Heb nog nooit een bindweefsel massage gehad, maar zou dat zeker eens willen uitproberen. Klinkt erg fijn. Sowieso al veel goede verhalen over Hannah gehoord.