Werkt een crème met hyaluronzuur tegen rimpels?

Waarom-je-hyaluronzuur-in-je-huidverzorging-wilt

Hyaluronzuur is een beauty ingrediënt dat mega populair is en je veel ziet in dagcrèmes, serums en sheetmasks. Maar werkt een crème met hyaluronzuur tegen rimpels? Als echte skincare junkie wilde ik daar natuurlijk een speciale blogpost aan wijden want er is genoeg over te vertellen.

Wat is hyaluronzuur nou precies?

Hyaluronzuur klinkt als een zeer exclusief ingrediënt terwijl het dat eigenlijk helemaal niet is. Of misschien eigenlijk juist wel, het is namelijk een lichaamseigen stof dat vochtverlies tegengaat. Enorm interessant toch? Als je denkt hoe bijzonder ons lichaam in elkaar zit en wat het allemaal kan.

Van nature zit hyaluronzuur opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Een beetje kort door de bocht maar samengevat kan je zeggen dat het onze gewrichten soepel houdt en onze huid gehydrateerd. Het houdt vocht vast waardoor je huid er voller uitziet.

Minder hyaluron = meer rimpels

Hoe jonger je bent, hoe meer hyaluronzuur er in je lichaam zit. Nu snap je misschien ook waarom baby’s altijd een heerlijk zacht, vol huidje hebben. Na je veertigste neemt het gehalte hyaluronzuur echter af. En zie daar: rimpeltjes!

Werkt een crème met hyaluronzuur tegen rimpels?

Het is dus niet zo gek dat hyaluronzuur een populair en veelgebruikt ingrediënt is in huidverzorgingsproducten. We smeren immers massaal om onze huid strak en glanzend te houden. Maar of het ook écht werkt?

Dat is nog maar de vraag. Crèmes en/of serums met hyaluronzuur hebben geen bewezen effect bij het tegengaan van rimpels. Het kan namelijk niet door de structuur van je huid heen. Wat wél werkt zijn fillers met hyaluronzuur. Het goedje wordt dan in rimpels gespoten, de huid gaat er daar voller uitzien en zo zijn rimpels minder zichtbaar.

Waarom zou je dan kiezen voor een crème met dit ingrediënt?

Dat heeft te maken met het hydraterende effect. Want hoewel hyaluronzuur dan niet helpt tegen rimpels, ik ben toch fan van crèmes ,gezichtsmaskers en hyaluronzuurserums. Het legt namelijk een laagje op je huid wat voorkomt dat vocht kan ontsnappen en het maakt lekker zacht. Ideaal dus als je een vochtarme of droge huid hebt.

De afgelopen jaren heb ik al veel fijne producten met hyaluronzuur gereviewd, waarvan je hier een overzicht vindt. Een aantal betaalbare favorieten zijn het Hyaluronzuur serum van Catrice, de La Roche-Posay Hyalu B5 of de Vichy Mineral 89. Stuk voor stuk aanraders! Ik heb ze allemaal een tijd gebruikt en vond ze erg mild.

Benieuwd of jouw favoriete product hyaluronzuur bevat? Kijk dan eens in de ingrediëntenlijst en zoek naar Hyalyronic acid, Hydrolyzed hyaluronic acid, Sodium hyaluronate, Sodium acetyl hyaluronate, Hydrolyzed hyaluronic acid of Hyaluronan. Het liefste zie ik hyaluronzuur in (ongeveer!) de eerste 1/3 helpt van de ingrediëntenlijst.

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 6 september 2021 / 07:35

    Ik gebruik altijd graag producten met hyaluronzuur, mijn huid knapt er altijd van op en ik heb dan ook altijd wel minimaal een crème of een serum met hyaluronzuur in mijn routine zitten.