Een duurzame babykamer met een kartonnen wiegje

is een wiegje van karton veilig

Vandaag wil ik je graag een kijkje geven in onze babykamer en in het bijzonder het wiegje dat voor de kleine man klaar staat. Deze is namelijk van karton. Yep, je leest het goed: we hebben een wiegje van papier!

Een kijkje in onze babykamer

Een babykamer blijft iets magisch. Een kast met vers gewassen kleertjes en knuffels, de eerste pakjes die klaarliggen en natuurlijk niet te vergeten het wiegje. Opgemaakt en al. Waar ik hier tijdens mijn eerste zwangerschap al met 20 weken over nadacht, is het bij telg nummer twee écht anders.

Tess is namelijk een paar maanden geleden al verhuisd naar een andere kamer en dus was de nieuwe babykamer met een paar simpele aanpassingen klaar voor gebruik. Het ledikant stond er nog en met een nieuwe deken en overtrek was ik klaar.

Een wiegje of ledikant?

Dat grote bed vind ik (zeker voor de eerste weken) toch wel errug groot voor zo’n klein mini mensje. Daarom ging ik op zoek naar een wiegje. In elk geval voor de eerste weken bij ons op de kamer, en daarna voor in de babykamer. En terwijl ik daar naar op zoek was kwam ik in contact met Papercrib dat wiegjes van karton verkoopt. Yes, je leest het goed: wiegjes van papier. Bijzonder he?!

Ervaringen met wiegje van Papercrib

Papercrib | Een wiegje van karton

Ik kan me goed voorstellen dat je twee keer moet lezen als je de combinatie wieg en karton ziet. Dat had ik in elk geval wel. Het concept vond ik direct tof maar mijn kostbare babytje in een wiegje van papier? Daar moest ik even aan wennen. Toch staat het wiegje inmiddels helemaal klaar in de babykamer en ben ik mega enthousiast. Precies de reden dat ik je erover wil vertellen!

reviews papercrub kartonnen wiegje

Onze ervaringen met een wiegje van karton

De wieg die wij hebben komt dus van Papercrib en is gemaakt van honingraatkarton. Je kunt dat een beetje vergelijken met een deur, die is ook super stevig toch? Ik was vooraf bang dat het wiegje wiebelig zou zijn maar dat is absoluut niet zo. Het is net zo stevig als het ledikantje van hout en is bovendien officieel gekeurd en voldoet aan alle eisen waaraan een wiegje moet voldoen. En duurzaam!

wiegje van karton ervaringen

Zelfs het in elkaar zetten was in no time gebeurd. Waar wij hier thuis nog wel eens Ikea issues hebben, dat deze keer niet het geval. Online vind je een makkelijke instructievideo die je stap voor stap uitlegt hoe je het wiegje in elkaar zet. In 15 tot 20 minuten heb je het zelfs met twee linker handen gepiept. Handig want als je het wiegje niet meer gebruikt kun je hem net zo simpel weer uit elkaar halen en op zolder bewaren (tot een volgende keer?)

Is dat wat, zo’n kartonnen wieg?

Ik ben echt mega enthousiast over dit Nederlandse concept. Niet omdat het tof en nieuw is, vooral omdat het erg duurzaam is. De wieg bevat geen afvalstoffen, is helemaal gemaakt van gerecyclede materialen die ook weer 100% gerecycled kunnen worden, zelfs de verpakking!

Het bevat geen schadelijke stoffen en voldoet toch aan alle eisen rondom brandveiligheid, scherpe randen en heeft een CE certificering. Hij kost €120.

wiegje van papier ervaringen

Wat ik ook erg handig vind, is dat het materiaal licht is waardoor je de wieg makkelijk verplaatst en naast je eigen bed zet. Bij ons staat het wiegje nu nog in de babykamer, naast het ledikant. Want het aftellen is dan wel begonnen, misschien laat onze jongste telg nog even op zich wachten. En dan is wat extra ruimte in onze eigen slaapkamer handig, sterker nog; die heb ik nodig met m’n dikke buik!

Waar koop je een kartonnen wiegje

Heb jij wel eens een kartonnen wiegje gezien? Lijkt het je wat? Uiteraard zal ik je, zodra we het wiegje écht in gebruik hebben, nog een uitgebreide update geven en je vertellen of ik dan nog net zo enthousiast ben als nu.

PS; speciaal voor jullie deze Papercrib kortingscode

Overweeg jij dit duurzame wiegje? Als je deze voor 1 maart 2020 besteld via Papercrib krijg je met de code ‘Beautyopinie’ 20% korting. Ook op de geboorteborden, die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken.

Dit wiegje heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 1. 6 januari 2020 / 06:59

  Ik zag dit wiegje voorbij komen op Instastories en dacht echt “wat gaaf!”. Nog nooit eerder heb ik een wiegje van karton gezien, dus het is super origineel 🙂

 2. Hilde Janbroers-Stolk
  6 januari 2020 / 14:23

  Zeker origineel! Ik had er nog nooit van gehoord. Zelf had ik het niet zo snel aangeschaft, ik hou van een klassiekere look. Maar uniek is het wel!

 3. 6 januari 2020 / 14:41

  Oh wauw, dit heb ik echt nooit eerder gezien! Origineel hoor 🙂 Ik vind het wel wat hebben!

 4. 7 januari 2020 / 09:37

  ik zag hem al ergens anders voorbij komen maar nee het is niet mijn ding sorry, wel apart dat wel maar nee

 5. 7 januari 2020 / 10:29

  Nog nooit gezien, wat apart zeg! Hier geen wiegje meer nodig, maar anders had ik hier denk ik wel voor gekozen.

 6. 7 januari 2020 / 13:04

  Ik vind dit wiegje echt een briljante uitvinding. En hij is nog leuk ook.

 7. 7 januari 2020 / 14:23

  Ik heb het nog nooit gezien, maar het is wel handig. Kun je het ook handig meenemen als de baby gaat logeren? Dan is het wel echt ideaal.

  • Natascha
   Auteur
   8 januari 2020 / 09:27

   In theorie zou het wel kunnen maar voor 1 nachtje vind ik het niet echt praktisch.

 8. Sonja
  7 januari 2020 / 17:42

  Oh wat apart, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel bang zou zijn om het kindje erin te leggen.

  • Natascha
   Auteur
   8 januari 2020 / 09:24

   Dat dacht ik ook vooraf hoor, maar lijkt nergens voor nodig te zijn 😉 Ik durf de kleine er net zo goed in te leggen als in een bedje van hout.

 9. 8 januari 2020 / 09:50

  Ik vind het een erg mooi idee en ben erg benieuwd hoe het je uiteindelijk echt zal bevallen

 10. Juliette - Strongbody.nl
  8 januari 2020 / 16:49

  Wat een geweldig ding! Een slimme originele uitvinding en het ziet er cool uit.

 11. 9 januari 2020 / 08:39

  Nee, dit gaat mij een brug te ver. Ik ben actief op de lokale weggeefsite en onze spullen worden door anderen hergebruikt

  • Natascha
   Auteur
   9 januari 2020 / 10:06

   Leuk dat je reageert Linda. Ik ben erg benieuwd waarom dit een brug te ver gaat voor je? Vind je dit ‘te groen’?. Ik zie het namelijk als duurzaam maar vooral ook erg handig en makkelijk!

 12. 11 januari 2020 / 14:05

  wat apart!
  Maar de gedachte erachter is alleen maar goed!

 13. Jouvence
  11 januari 2020 / 14:54

  Wat een ontzettend tof en duurzaam concept is dit zeg! Ik zou zoiets wel overwegen als ik een wieg nodig had.