Wij gaan naar Amerika!

Wij gaan naar Amerika!

We did it! De tickets zijn geboekt, de camper is geregeld en het aftellen is begonnen. Wij gaan met z’n drietjes een rondreis maken langs de West-kust van Amerika!

Reizen is leuk

Tot vorig jaar was ik nog nooit buiten Europa geweest maar wist ik wel dat ik meer van de wereld wilde zien. In maart 2018 schreef ik een uitgebreide blog over mijn NY droom. Alleen daadwerkelijk de reis boeken? Elke keer kwam er wat tussen. De lange reis, het tijdsverschil met bijbehorende jetlag in combinatie met maar een paar dagen daar zijn, een stad die absoluut niet kinderwagenproof is en een hoogprijskaartje. Dat werd ‘m gewoon niet. Het alternatief voor de stad die nooit slaapt werd Moskou. In april gingen we met onze peuter naar Rusland, een gave reis waar we erg van genoten hebben en smaakte naar meer!

The United States of America

Een paar maanden geleden zag ik een programma van een gezin dat met een camper van Canada naar het zuidelijkste puntje in Zuid-Amerika reed. Op de één of andere manier werd ik getriggerd door dat gevoel van vrijheid. Niet dat ik exact hetzelfde wilde hoor, zo’n trip is mij iets te avontuurlijk haha. Maar het idee van een camperreis door Amerika liet me niet meer los.

Dus heb ik talloze reisblogs gelezen, contact gezocht met reisbureaus en hele waardevolle tips gehad van mensen uit mijn omgeving. Daardoor werd ik alleen maar enthousiaster en kan ik inmiddels dan ook zeggen dat de tickets zijn geboekt; over een paar maanden vliegen we met z’n drietjes naar San Francisco!

Aftellen geblazen

Na twee dagen in een hotel in deze stad vertrekken we voor een kleine drie weken met onze eigen camper naar de mooiste gebieden van het Westen van Amerika: Yosemite National Park, Bryce Canyon, Arches, de Grand Canyon en niet te vergeten Las Vegas. Ik vind het mega mega mega spannend maar ook super tof. Er is zoveel wat ik graag wil zien. Heerlijk, de voorpret is begonnen!

Wie van jullie is al eens aan de Westkust van Amerika geweest? Of heeft een lange vliegreis met een peuter gemaakt? Alle tips en tricks zijn meer dan welkom!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. ByChristiana
  3 februari 2019 / 08:27

  WAUW, wat tof zeg! Super dat jullie dromen nu werkelijkheid gaan maken. Wat tips betreft heb je aan mij lekker helemaal niks, want wij hebben natuurlijk geen kindjes. Geniet van alle voorpret!

 2. 3 februari 2019 / 09:29

  Wat ontzettend gaaf, ik ben 24 jaar geleden voor het laatst naar de US geweest heb toen met mijn toenmalige echtgenoot een rondreis door Florida gemaakt was ook zo ontzettend tof. Wil zeker meer van Amerika zien maar nu ik alleen ben vind ik dat toch lastig. Ik heb geen probleem met alleen op vakantie maar in Amerika zijn de afstanden zo groot dat ik het niet zo goed weet, maar net als jij laat het me niet los dus ik ga zeker terug, dat staat vast voor mij. Geniet lekker van de voorpret dat is minstens zo leuk.

  • Natascha
   Auteur
   4 februari 2019 / 18:43

   Dank je wel lieverd! Ik snap best dat je dat lastig vindt, maar gelukkig zijn er meer mooie plekjes op de wereld 🙂

 3. Jill
  3 februari 2019 / 09:37

  Jeuhhh!!! Geweldig meis! Valley of fire, midden tussen de rode rotsen overnachten, mooie wandeling maken wanneer de zon onder gaat en de kleuren veranderen per minuut, zo mooi! Stewards point, net buiten valley of fire, kun je gratis staan met de camper, kun je overnachten aan de rivier. Have a lot of fun!!!
  Liefs Jill

  • Natascha
   Auteur
   4 februari 2019 / 18:39

   en voor die tijd nog eens meeten met jou voor al die fantastische tips van je! 🙂

 4. 3 februari 2019 / 13:23

  Gaaf! Ik las laatst ook een reisverslag van een blogger en vond het zo indrukwekkend allemaal. Vooral de natuurparken zijn immens mooi. Ik ben wel een keer in NY geweest, indrukwekkend maar wat een lange reis. En ik ben altijd best angstig om te vliegen, hoewel ik zo graag wil reizen.
  Ik spreek je vast voor die tijd weer, maar alvast veel plezier en ik kijk al uit naar je verslagen!

 5. Sonja
  4 februari 2019 / 17:36

  Wow,… wat stoer! Groot gelijk, nu kan het!

 6. 4 februari 2019 / 19:15

  Wat gaaf! Ik ben aan de westkust geweest toen ik heel klein was. Van Canada naar Mexico met een camper.

 7. 4 februari 2019 / 21:08

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Heerlijk alleen al die voorpret en het aftellen tot de reis. Ben heel benieuwd hoe jullie het zullen hebben en naar alle mooie foto’s die je er gaat schieten.

 8. sabrina
  9 februari 2019 / 18:19

  Wat gaaf, veel plezier alvast!!
  Grootste tip van mij: bezoek het alles amerika forum. Oneindige informatie en er is geen vraag zo gek of hij kan wel door iemand beantwoord worden. Zo kun je ook veel reisverslagen lezen, ook van gezinnen vergelijkbaar aan die van jou.
  Andere tip: afstanden in amerika zijn vaak langer dan verwacht, vooral met een camper kan dit tegenvallen. Zeker in moab wel een paar nachten plannen!

 9. petracupcake
  13 februari 2019 / 12:59

  Leuke vooruitzichten!! Gaat echt geweldig worden! Ik schreef net enkele artikeltjes op mijn blog over onze trip naar West-Amerika vorig jaar, lees ze zeker eens na als je interese hebt.
  Wij gingen niet met een peuter, mijn zoontje was toen al 10 jaar, dus kan je verder niet helpen op dat vlak, maar uiteindelijk weet ik wel dat kinderen zich heel makkelijk aanpassen, en als de ipad vol films en spelletjes staat is dat ook al een voordeel 😉