Wij gaan naar Moskou!

Wij gaan naar Moskou!

Al maanden roep ik dat 2018 het jaar wordt waarin ik naar New York ga. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: uhhh, Moskou? Volgens mij ligt dat niet in New York hoor. Klopt! De plannen zijn namelijk gewijzigd dus tijd om je bij te kletsen.

Once in a lifetime

Waarschijnlijk heb ik iets te veel afleveringen van Friends en Sex and the City gekeken. Lunchen in Central Park, het Vrijheidsbeeld, shoppen á la Carrie op 5th Avenue, uren dwalen door de drukke straten en opgaan in de mensenmassa; het lijkt me heerlijk! New York lijkt me een bruisende stad, een plek waar je gewoon ooit in je leven geweest wilt zijn. Waarom ik er dan nog nooit daadwerkelijk geweest ben? Dat antwoord is simpel; een vliegreis van 8 uur.

Toen mijn vader overleed was dat het moment waarop ik besloot dat ik meer van de wereld wil zien. Weer eens werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, het leven is kort en is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt. Daarom wil ik in 2018 iets buiten mijn comfortzone doen. Ik wil een ander deel van de wereld zien.

Voor aankomende zomer hebben we al plannen gemaakt, namelijk een vakantie met de hele familie naar Mallorca. Een vakantie waar ik nu al naar uitkijk. Ik vind Mallorca prachtig! Deze vakantie betekent alleen wel dat onze bijzondere trip met z’n drietjes daardoor geen hele lange kan zijn. Met een nieuwe baan liggen de vakantiedagen helaas niet voor het oprapen ;-). Een stedentrip naar New York leek dus perfect!

Maar….

Nog steeds hebben we niets geboekt, elke keer kwam er iets tussen. En eerlijk? Zo’n lange reis, met een meisje van goed een jaar, zagen we gewoon niet zitten. Wat een gedoe! Hoe hard ik ook roep dat ik buiten mijn comfortzone wil en dat ik vind dat je je plannen nooit moet vergeten omdat je een kindje hebt…. De lange reis, het tijdsverschil met bijbehorende jetlag in combinatie met maar een paar dagen daar zijn, een stad die absoluut niet kinderwagenproof is en een hoogprijskaartje. Dat wordt ‘m niet.

Dus wij gaan naar Moskou!

New York was ook nooit het doel en sich, het ging erom dat we dit jaar een BIJZONDERE reis buiten onze comfortzone willen maken. Dus wordt het Moskou. Óók een bijzondere stad. Op goed drie uurtjes vliegen van Amsterdam en volgens mij een compleet andere wereld. Hoe meer ik over deze stad lees, hoe gaver ik ‘m vind.

Inmiddels heb ik een hotel op het oog dat ik vandaag of morgen wil gaan boeken. Het is nog even zoeken hoe het aanvragen van een visum werkt en of we dit op tijd rond krijgen. Is er iemand van jullie die al eens in Moskou is geweest? En heb je tips voor ons? Die zijn heel erg welkom!

Foto Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. 3 maart 2018 / 06:04

  Moskou lijkt mij ook geweldig! Het totaal tegen over gestelde maar wel heel vet.

 2. 3 maart 2018 / 06:11

  Ahh gaaf!! Ik zou ook nog wel eens graag naar Moskou willen. Toen wij naar New York waren (ik was toen nog zwanger van Brody) hebben we Benthe 5 dagen naar de opa’s en oma’s gebracht. Gelukkig kon dit afgewisseld. Hebben daar 20km per dag gelopen, iets dat ik me niet met Benthe zag doen haha!

 3. 3 maart 2018 / 06:54

  Mijn moeder is in Moskou geweest. Het is er prachtig. Destijds kon ze nog panty’s van de Hema ruilen voor blikjes kaviaar! En ze had haar mooie schoenen aan het kamermeisje gegeven, die vroeg er om. Toen was Rusland nog onderdrukt. Ik weet niet hoe dat nu is.
  Een gids nemen is wel een tip.

  • Natascha
   Auteur
   4 maart 2018 / 12:10

   Wat een mooi verhaal Sonja! Ik zie je moeder al helemaal voor me op haar schoenen 🙂

 4. VWillemse
  3 maart 2018 / 07:12

  Wat een mooie en bijzondere keus.
  Super leuk!
  NY is misschien leuker met grotere kinderen, dan hebben ze er meer aan , kunnen ze zelf lopen en is z’on enorm lange vliegreis niet zo lastig.
  Ik kijk nu al uit naar je vakantie foto’s hahaha

  • Natascha
   Auteur
   4 maart 2018 / 12:09

   Precies wat ik dacht haha 😉 Ik ga ze je hopelijk laten zien!

 5. Gertine
  3 maart 2018 / 07:46

  Moskou was de start van onze Transsiberische reis van Rusland via Mongolië naar China. Het is een erg vriendelijke en schone stad die ons erg heeft verrast.

  • Natascha
   Auteur
   4 maart 2018 / 12:09

   Wat leuk dat jij er ook geweest bent! Dan moeten we even contact hebben 😉 Heb jij ervaring met het regelen van een visum?

 6. 3 maart 2018 / 12:17

  Ik ben heel benieuwd, ik ben nog nooit in Moskou geweest dus kan je geen tips geven helaas.

 7. 4 maart 2018 / 06:42

  Moskou lijkt me echt prachtig, ik ben heel benieuwd hoe je het vindt. Ik zou op tijd beginnen met het aanvragen van het visum! Toen ik naar China ging moest dat ook een flinke tijd van tevoren.

 8. 6 maart 2018 / 10:56

  Wauw, dat is ook een bijzondere trip! Lijkt me zo speciaal, Moskou! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar wie weet in de toekomst ooit. Ik heb wel een klein advies: nooit zomaar de weg oversteken, altijd via een zebrapad doen. Als de politie je ziet, kun je er een bekeuring voor krijgen. Overigens kun je de politie dan wel weer omkopen, maar dat lijkt me best eng (mijn vriendin heeft dit nog niet zo lang geleden echt meegemaakt!!!).

 9. M. M.
  21 maart 2018 / 08:51

  Wat gaaf!
  Ik heb zelf alleen ervaring met zakelijke visa’s maar bedrijven als CIBT.Visum winkel zijn erg behulpzaam.
  Je krijgt een soort stappenplan wat er overzichtelijk is voor wat je nodig hebt en zij dienen ook je aanvraag in bij de ambassade. Wie weet wat voor jullie?

  Ik hoop dat jullie onwijs zullen genieten van deze trip!