Zo creëer je in no time mooie wenkbrauwen

Zo creëer je in no time mooie wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn misschien wel het meest bepalende deel van je gezicht. Niet zo gek dus dat we massaal in de weer zijn om mooie wenkbrauwen te creëren. Heb jij daar moeite mee? Lees dan zeker verder want in deze blogpost geef ik je simpele tips en tricks om dat voor elkaar te krijgen.

Dun of dik: wat vind jij een mooie wenkbrauw?

Wenkbrauwen omlijsten je ogen en bepalen daarmee een groot deel van je uitstraling. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik krijg de kriebels van dames en heren met onnatuurlijke wenkbrauwen. Iemand die uitgeschoten is met het pincet of een pot met verf op z’n wenkies heeft laten vallen? Au, error haha.

Hoe die perfecte wenkbrauw eruit ziet verschilt door de jaren. Waar we heel vroeger veel haartjes wegplukten, gaan we tegenwoordig liever voor een vollere look. Daar ben ik heel blij mee omdat ik houd van die natuurlijke look.

natuurlijke wenkbrauw

HOW TO

De Bijenkorf laat je in een handige video zien hoe je dé perfecte wenkbrauwen creëert én hoe je de juiste vorm voor jouw gezicht bepaalt. Van epileren tot shapen en tekenen: alles komt aan bod. Dit stappenplan komt overeen met hoe ik het járen geleden zelf geleerd heb:

Kam je wenkbrauwen omhoog en breng ze in model

De natuurlijke wenkbrauw begint met het omhoog kammen van de haartjes. Vervolgens shape je ze in de gewenste vorm met een borsteltje. Met een goed pincet (ik zweer bij Tweezerman!) trek je overtollige haartjes er dan in no time uit. Doe dat vooral aan de onderkant, zo blijft je wenkbrauw zijn natuurlijke vorm behouden. Een enkel haartje aan de bovenkant weghalen is geen probleem, maar houd je in.

Fake it till you make it

De kans dat je na stap één klaar bent is helaas klein; de meesten van ons moeten hier en daar haartjes bijtekenen en lege plekken opvullen om zo het perfecte resultaat te creëren. Daarvoor is goede wenkbrauw make-up onmisbaar. Gebruik bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood om kleine haartjes na te bootsen.

Een dunne, scherpe punt en het kiezen van de juiste kleur is hierbij key. Investeer in een teint die past bij je natuurlijke wenkbrauw- en haarkleur. Mijn holy grail onder de wenkbrauwpotloden is Ash Brown van Anastasia maar er zijn ook genoeg goedkope alternatieven te koop. Begin aan de binnenkant van je wenkbrauw en eindig bij de brede kant. Kleur je wenkbrauwen niet te dik in en borstel ze na om harde lijnen te vervagen. Dat geeft het meest natuurlijke resultaat. Ét voila!

anastasia-beverly-hills-brow-wiz-review-1440x960

Vind jij het lastig om zelf je wenkbrauwen te doen? Vind jij van jezelf dat je mooie wenkbrauwen hebt?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 15 maart 2022 / 14:17

    Nee, ik vind dat ik absoluut geen mooie wenkbrauwen heb en ben elke dag best wat tijd kwijt om er wat van te maken. Helaas heb ik ze vroeger teveel bewerkt met het pincet en daar heb ik nu last van. Ik heb mijn dochter (zij heeft prachtige volle en mooi gevormde brows) daarom geïnstrueerd om mijn voorbeeld dan ook NIET te volgen . Qua pincet is Tweezerman ook mijn holy grail en wat betreft wenkbrauw producten gebruik ik momenteel nog steeds een brow pomade van Anastasia.

  2. 16 maart 2022 / 14:33

    Oh handig artikel. Benieuwd wel naar het potlood van Anastasia. Ik gebruik nu Benefit of Dior.