Zo geef je een lekkere massage

professionele massage tips

Een massage, wie vindt dat nu niet lekker? Ik in elk geval wel! Het is ontspannend en goed voor body en mind. Járen geleden volgde ik een professionele cursus om de juiste technieken in de vingers te krijgen en vandaag deel ik een paar tips met je zodat jij ook een lekkere massage kunt geven.

Tips voor een lekkere massage

Een jaar of vijf geleden heb ik Jarno een massagecursus cadeau gegeven voor zijn verjaardag en dat kan ik iedereen aanraden! Stiekem was het natuurlijk een sigaar uit eigen doos haha. Ik leerde Jarno goed masseren; andersom ook. De technieken die je in zo’n cursus leert verleer je nooit en zijn een leven lang handig. Én fijn!

Zorg voor de juiste omstandigheden

Je kunt nog zo goed masseren, als er een peuter op je hoofd timmert, kun je nooit goed ontspannen. Een rustige plek, telefoons uit, een fijne geurkaars en een ontspannend muziekje doen wonderen voor de sfeer waardoor iedereen meer ontspant. Of je nu gemasseerd wordt of juist degene bent die een massage geeft. Dat laatste moet je zeker niet vergeten. Niets zo irritant als een massage van iemand die zelf onrustig is.

Gebruik goede massageolie

Een massage zonder olie is geen massage toch? Als masseur maakt het je werk een stuk makkelijker en als ontvanger voelt het comfortabel aan. Een goede olie maakt je huid niet té glad of vet maar trekt ook niet super snel in. Het liefst gebruik ik natuurlijke olie, omdat die beter in de huid worden opgenomen.

De laatste tijd gebruiken wij de professionele massageolie van Verana. Een nieuw merk massageolie en sinds kort in Nederland te koop. Het is speciaal ontwikkeld voor ‘echte’ masseurs maar je kunt als particulier ook deze massageolie kopen.

Zo’n olie geeft je die wellness beleving die je ook krijgt als je naar een salon gaat. De geuren zijn subtiel, ontspannend en voelen fijn op je huid. Mijn favorieten zijn eucalyptus, bergamot en leuzea, een subtiele citrus geur. Aanraders!

Hoe geef je een lekkere massage

De juiste technieken

Niet geheel onbelangrijk; zorg dat je de juiste massagetechnieken in de vingers krijgt. Die kan ik je nooit in één simpele blogpost allemaal meegeven, wij hebben er immers vijf zaterdagen aan besteed. Maar deze snelle tips helpen je al een heel eind op weg:

  • Masseer altijd naast de ruggengraat en botten en naar het hart toe.
  • Begin met lengte strijkingen, maak dan cirkelbewegingen en sluit af met dwarse strijkingen. Op die manier masseer je de spieren optimaal.
  • Varieer in druk en snelheid, maar liever te langzaam dan te snel. 
  • Blijf telkens een aantal minuten op dezelfde plek. 
  • Zijn de spieren warm? Gebruik dan ook eens de palmen van je hand en beweeg ze in cirkels in de vorm van een vlinder.
  • Ga vervolgens met beide duimen, of wijs- en middelvinger vanaf de onderkant van de rug langs de wervelkolom naar boven terwijl je druk uitoefent.
  • Sluit een massage af met wat langzame cirkeldraaiingen over de slapen en knijp zachtjes in de wenkbrauwen.
  • En: vraag gewoon of je het goed doet! Moet het harder? Zachter? Of welke plekken voelen het fijnst?

Enjoy!

Ben jij gek op massages?

Dit artikel is een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.