Een paar dagen zon zee strand in Callantsoog

Een paar dagen zon zee strand in Callantsoog

Misschien is het je opgevallen dat het hier afgelopen week nogal rustig was. We genoten namelijk van de laatste zonnestralen tijdens een korte break in Callantsoog. Letterlijk vijf dagen zon zee strand.

Slapen in een tipitent

Via Insta ontdekte ik het vakantiepark Zonzeestrand in Callantsoog, wat onderdeel is van Park het Zwanenwater. Een lange vakantie zat er dit jaar voor ons helaas niet in maar met een paar vrije dagen in de agenda én een prachtige weersvoorspelling besloten we spontaan dat we een paar dagen richting zee wilden.

Onze ervaringen met zon zee strand in Callantsoog

Zonzeestrand had op zo’n korte termijn nog een tipitent vrij, en dat leek ons onwijs leuk voor de kindjes! Inmiddels kan ik zeggen dat het oprecht genieten is op dit park (en in de tipi) en daarom schrijf ik deze blogpost. Dit jaar zit een verblijf in een tipi er waarschijnlijk niet meer in, maar alvast reserveren voor 2021 is echt het overwegen waard!

Duynpark Callantsoog tipitent

Glamping aan de Nederlandse kust?

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo van het kamperen. Ik wil gewoon een beetje luxe na een jaar hard werken en een camping associeer ik nog steeds met een wc-rolletje onder je armen. Natuurlijk weet ik dat dat allang achterhaald is maar toch.

Een hippe tipitent aan de Nederlandse kust leek me dan wel weer tof, vooral omdat je over je eigen sanitaire voorzieningen beschikt en de ruimte hebt. Dat voelde extra prettig, want helemaal Corona-proof! En bovendien; met twee kinderen weet ik dat alle clichés waar zijn. Als zij het maar leuk hebben…

zon zee strand callantsoog

Onze eerste indruk was: ” Whooo, wat is dit groot!’. De tipi tent is geschikt voor vier personen en dat hadden ook prima vier volwassenen kunnen zijn. De tent is onwijs ruim, gevuld met vier één persoonsbedden op de grond maar in een apart compartiment, een verwarming, een bankje en tafel met 2 stoeltjes. Waarop we trouwens een heerlijke fles rosé aantroffen; een warm welkom.

tipitent callantsoog

Duynpark Tipitent Jutter ervaringen

Rondom onze tipitent hadden we enorm veel privé ruimte. Een tafeltje waaraan we konden zitten, een lounge bank en achterin een huisje met een simpele douche en wc en een aparte keukenruimte. Met het mooie weer was dit perfect. Als het regent kan ik me wel voorstellen dat het een koude modderboel wordt.

glamping callantsoog

Het keukentje was ruim, schoon en van alle gemakken voorzien. Grappig detail; ‘s avonds was het soms zo koud dat we hier wel eens heen vluchtten. Met het fornuis aan, en de fluitketel erop voor een kop thee was het hier héérlijk warm en knus. En genoten we stiekem even van een momentje alleen haha. Want dat is met twee kleine kindjes die in één tent slapen natuurlijk ver te zoeken.

ervaringen zon zee strand callantsoog

De tipitenten staan op een rustig gedeelte van het park, beschut tussen de bomen met voldoende zonlicht overdag. Er was altijd wel een plekje in de zon voor wie dat wilde maar ook de schaduw kon je altijd opzoeken. En in de avond heerste een serene rust waar we fijn konden genieten van de ondergaande zon.

zon zee strand callantsoog ervaringen

Dichtbij Callantsoog

Het park staat slechts op een paar 100 meter van het strand van Callantsoog. Zonder kindjes is dat perfect te lopen, met een baby, een peuter en alles wat we moesten meenemen pakten wij vaak de auto. Er was ruim voldoende (gratis) parkeer gelegenheid. Bovendien is Callantsoog een leuk dorpje waar je heerlijk kunt eten en even kunt wandelen of boodschappen doen.

Camperen in Callantsoog

Net over de duinen zie je waarom we hier zo graag naartoe wilden. Damn, wat zou ik graag dichter bij de zee willen wonen! Dit uitzicht wil ik elke week wel. Dankzij de wind en de zee voelde ik me instant zen. Iets wat ik eerlijk gezegd al een tijdje niet had gevoeld. Bovendien is het niet mega toeristisch waardoor je helemaal tot rust komt. En je je niet druk hoeft te maken om Corona en of je wel of geen afstand kunt houden.

En die ondergaande zon jongens. Love it!

Kortom, zoek je voor volgend jaar nog een leuke plek in Nederland om te kamperen, maar dan met een klein beetje luxe? Ik vond Zon zee strand in Callantsoog echt onwijs leuk! De plekken rondom de tipitent zijn ruim, schoon en perfect om een paar dagen te genieten,

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 28 september 2020 / 07:53

  Wat grappig zo in een tent en de omgeving ziet er prachtig uit! Toch zie ik mezelf er niet slapen. Ik ben écht een moeilijke slaper en kan mij heel moeilijk aanpassen aan een andere omgeving en zeker in een tent haha. Wel een leuke ervaring voor de kinderen!

 2. 28 september 2020 / 08:11

  Wat een leuk idee, zo’n tipitent! Ik ken ze eerlijk gezegd alleen voor kinderen of huisdieren, maar dat zijn dan natuurlijk hele kleine varianten. Ik heb bij kamperen dus eigenlijk een beetje dezelfde associatie als die jij hebt en ik zeg altijd; als ik moet kiezen tussen kamperen of helemaal niet op vakantie, dan gewoon liever niet op vakantie;-) Maar dit lijkt me dan wel weer leuk.

 3. 30 september 2020 / 08:47

  Wauw wat een prachtige omgeving en locatie! Het lijkt me inderdaad vooral leuk in de zomer wanneer het droog is, want anders lijkt het me koud en nat.

 4. 2 oktober 2020 / 06:34

  Ik ben ook niet zo van het kamperen, maar dit ziet er wel heel gezellig uit. heerlijk dat jullie er ff tussenuit zijn geweest.