zZacht | Zeep waar je handen niet van uitdrogen

zZacht producten review

Droge handen, hebben jullie er ook zo’n last van? Dankzij desinfectiegel en het vele wassen zijn mijn handen droger dan ooit! Toen ik hoorde over een handzeep en handcrème met pro- en prebiotica was ik dan ook direct nieuwsgierig. Blijven je handen daar wel ‘heel’ van? En hoe werkt dat?

zZacht | Producten met pre- en probiotica

Goed je handen wassen is natuurlijk áltijd belangrijk maar in deze tijd let ik er extra op om besmetting met het Coronavirus te voorkomen. Ik was mijn handen voor ik de deur uit ga, wanneer ik thuis kom, als ik bij iemand op bezoek ben en zelfs als de postbezorger is geweest. De laatste weken zijn mijn handen daardoor letterlijk ‘stuk’ gewassen en het zou fijn zijn als daar een oplossing voor is toch? Volgens zZacht kan dat.

Zeep waar je handen niet van uitdrogen

Hoe dan?

Zó vaak op een dag je handen wassen met een bacterie dodende handzeep of handgel verstoort het huid-microbioom, doordat zowel de slechte als de goede bacteriën gedood worden. Daar krijg je droge handen, kloofjes en infecties van. De oplossing volgens zZacht om die bacteriën te laten samenwerken.

ervaringen met zZacht

zZacht Flowery probiotische handzeep en crème

zZacht verkoopt twee verschillende geuren handzepen met een daarbij matchende handcrème. Mijn favoriet is Flowery. Een lijn met een hele frisse bloemige geur. De geur is ontzettend luxe en verfijnd, hiermee wordt het wassen van je handen een feestje. Bovendien gooi je de handcreme ook makkelijk in je handtas. Als mijn handen tussendoor wat droog aanvoelen smeer ik ze even in. Ruik je direct weer die heerlijke geur!

zZacht handzeep Flowery review

zZacht Woody probiotische handzeep en crème

Houd je meer van een stoerdere geur? Dan is er Woody. Een mannelijke geur met een Sandelhout ondertoon. Ook heerlijk, helemaal omdat de geur goed past bij de komende wintermaanden.

zZacht handzeep Woody

Hoe werkt handzeep met pre- en probiotica?

Waarom is dit zo bijzonder? Aan deze producten zijn dus pre-en probiotica toegevoegd. Dat werkt op een zogenaamde basis van 100% natuurlijke synbiotica, een combinatie van Bacillus probiotica en prebiotische suikers. Daarmee dood je de slechte bacteriën maar leg je direct een laagje van goede microorganismen op je huid, en blijft je huid in balans.

Hoe werkt handzeep met pre- en pro
De ingrediëntenlijst van de zZacht handzeep

Is dit nu anders dan een gewone zeep?

Ja! Met het Coronavirus in het land vind ik een goede handzeep erg belangrijk. Ik wil niet experimenteren met ‘natuurlijke’ dingen en let op een goede hygiene.

Deze handzeep werkt niet anti-bacterieel maar laat de bacteriën samenwerken. Ze voegen goede bacteriën toe, die maken dat de slechte minder kans van overleven hebben. Bovendien zorgt de prebiotica (dat is voeding voor de gezonde bacteriën) dat de gezonde bacteriën die zich al op je huid bevinden je huid extra beschermen en het risico op infectie verlagen. Als je dus alle bacteriën wil doden en geen gezonde bacteriën toevoegt aan de huid dan hebben alle bacteriën kans van overleven op je huid, want er is voldoende ruimte en vocht om te overleven op je huid. En dat is wat zZacht anders maakt.

En dat is een mooi voordeel ten opzichte van gewone producten! Ik merk absoluut dat mijn handen veel minder droog zijn geworden.

zZacht is te koop in de webshop van het merk. De handzeep kost 14 euro en en de creme 20 euro.

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 12 oktober 2020 / 10:21

  Dat klinkt heel erg goed. Nog nooit gehoord van producten die bacteriën laten samenwerken. Vaak wordt er gesproken over het doden ervan . Ik zou het wel willen uitproberen, waar kan ik dit merk (in de winkel) vinden?

  • Natascha
   Auteur
   12 oktober 2020 / 10:31

   Hele goede vraag Deb! Ik heb de link naar de webshop toegevoegd in het artikel 🙂

 2. 12 oktober 2020 / 16:15

  Dit merk ken ik nog niet! Het ziet er heel mooi uit én klinkt heel fijn. 🙂

 3. 13 oktober 2020 / 08:47

  Klinkt goed! Ik zou dan voor Flowery gaan. Ik vind de handzeep van Laboratorio Olfattivo erg fijn, en L’Occitane heeft ook een nieuwe shea variant, die is een beetje lotion-achtig. Ruikt heel erg lekker ‘schoon’, en voelt ook mega zacht aan.