Jouw ultieme trouwjurk?

trouwjurk (2)

Veel vrouwen dromen al van kleins af aan van een sprookjesbruiloft met prachtige Sissy-achtige trouwjurk. Hoor jij daar ook bij? Heb (of had) je al zo lang je je kunt herinneren Pinterest borden met dreamdresses klaar staan?

Het trouwseizoen is weer begonnen!

Waar vorig jaar de meeste huwelijken nog werden uitgesteld dankzij alle Coronaregels heb ik het gevoel dat ik om me heen steeds meer mensen weer trouwplannen zie maken. Sterker nog, ik heb de eerste weddingbells alweer horen rinkelen! Daarom wilde ik vandaag eens aandacht besteden aan DE jurk: de trouwjurk. We zitten immers momenteel ook volop in het trouwseizoen. Hebben jullie eigenlijk een ultieme trouwjurk?

Droomde jij als klein meisje van een sprookjesbruiloft?

Om maar met de deur in (een heel onromantisch!) huis te vallen: ik niet. Ik hoor niet bij de groep vrouwen die als klein meisje fantaseerde over een droomprins die kwam aanrijden in een koets. Waar je dan heel statig instapt, in de grootste Sissy jurk die je maar kunt bedenken.

Eigenlijk heb ik helemaal niets met trouwen. En dat veranderde ook niet toen ik Jarno tegenkwam. Het hoeft van mij gewoon niet zo. In elk geval niet in de zin van een over de top dag, die je minstens twee jaar aan het plannen bent. Of beter gezegd: waar je twee jaar voor aan het sparen bent. Dan maak ik liever een verre reis met mijn gezin of steek het geld het realiseren van andere dromen. Maar goed, ik ben dan ook niet dat meisje dat vroeger al droomde van haar trouwjurk. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet wil trouwen haha. Maar dat is een ander verhaal.

Hoe vind je de ideale trouwjurk?

En toch, na 4984648 afleveringen van Say Yes to the Dress te hebben gezien weet ik inmiddels wel hoe mijn ultieme trouwjurk eruit ziet. Zo’n jurk met het WAUW effect waar iedereen bij een bruiloft op wacht. Want laten we eerlijk zijn: zo’n trouwkostuum heren is leuk maar iedereen vraagt zich toch altijd af: wat draagt de bruid?

Mijn ultieme trouwjurk is geen big, bigger, biggest uitvoering. Ik houd van klassiek, van eenvoud, van kant en chique. Zonder mouwtjes, met een strak lijfje en een lage rug. Maar járen geleden heb ik ooit voor de grap al eens wat jurken aangepast en toen leerde ik dat de ultieme trouwjurk van je dromen lang niet altijd DE jurk is.

Wat je in gedachten hebt staat niet altijd persé het mooist. Zo droomde één van mijn vriendinnen altijd van een getailleerde jurk maar hoeveel ze er ook aantrok, die met een lage taille stond haar gewoon veel beter. En datzelfde geldt voor kant, parels en slepen. Je kunt van alles in gedachten hebben maar soms trek je iets aan en staat het je gewoon niet. Past het niet echt bij je.

mooie trouwjurk

Heb jij zo’n droomtrouwjurk in je hoofd? En ben jij de lucky lady die hem al heeft mogen dragen?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 30 juli 2021 / 11:43

    Ik ben zo’n lucky lady en ik kon hem zelfs twee keer dragen, een keer in Frankrijk en een keer in Nederland. Ik had heel duidelijk in mijn hoofd wat ik wilde (strak bovenlijfje, driekwart mouwtjes, kant en een A-lijn rok) en geloof het of niet: de eerste jurk die ik paste is ook uiteindelijk DE JURK geworden;-)