Review | Kruidvat eigen merk make-up

Review Kruidvat eigen merk make-up

Heb jij al gehoord dat Kruidvat sinds kort een eigen make-up lijn heeft? Ik bestelde een aantal items om ze uitgebreid voor je te reviewen maar kan alvast verklappen dat ik behoorlijk teleurgesteld ben…

Betaalbare make-up van het Kruidvat

Met veel reuring heeft Kruidvat haar budget make-up lijn in de markt gezet. Misschien heb je het wel gezien op Social media? Ze lanceerden hun nieuwe make-up merk eerst onder de naam Udav Krit (met andere prijzen) om vervolgens te vertellen dat het om eigen merk make-up ging. Daar kwamen een hoop influencers op af!

Een stunt waar ik als marketeer jaloers op ben maar dat even ter zijde. Die stunt is één ding, hoe zit het met de kwaliteit van het Kruidvat eigen merk make-up?

Kruidvat eigen merk make-up review

Kruidvat eigen merk make-up review

Stay With Me Whipped Foundation

Het meest nieuwsgierige was ik naar de whipped foundation (€4,99). Hoewel ik geen fan ben van mousse foundations (halloooo jaren 90!) klonk deze veelbelovend. Hij heeft namelijk een SPF20 en belooft een ultralicht gevoel en een langdurig perfecte dekking met een egale, matte finish.

Review Kruidvat Stay With Me Whipped Foundation

Zodra ik de foundation open maak valt me direct één ding op. Dit is de kleur 030 natural beige maar hij is alles behalve neutraal; een oranje ondertoon.

Kruidvat Stay With Me Whipped Foundation review

Op mijn gezicht is het helaas niet veel beter en waan ik me direct weer in de jaren ’90. De kleur is té oranje en ziet er bovendien heel vlekkerig uit op mijn huid. De foundation rult, blijft op m’n huid liggen en is super cakey. Dit is dus het effect wat ik NIET wil en ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die hier wel blij van wordt.

Kruidvat Curl Booster Caring Lash Primer

Eens kijken of ik wel blij word van de Kruidvat Curl Booster Caring Lash Primer. Dit is een primer voor onder je mascara die belooft je wimpers extra lengte, meer volume en een mooie krul te geven. Je betaalt er €3,49 voor.

Kruidvat Curl Booster Caring Lash Primer review

Zoals je ziet is de primer blauw. Dat is omdat dit het zwart van je mascara versterkt. Bovendien zit er olijfolie en bamboe in om je wimpers een boost te geven. Of het werkt vind ik alleen moeilijk te zeggen, ik merk simpelweg niet zoveel effect. Niet in negatieve maar ook niet in positieve zin.

Review Kruidvat Curl Booster Caring Lash Primer

Kruidvat Maxx Drama Curling & Length Mascara

Misschien met een laagje mascara erbij? Ik kocht de Kruidvat Maxx Drama Curling & Length Mascara omdat deze je mooi gekrulde wimpers belooft en dat wil ik wel! Helemaal voor €3,99.

Kruidvat Maxx Drama Curling & Length Mascara review

De gebogen vezelborstel zorgt ervoor dat je heel goed bij alle wimpers kunt komen waardoor je ze perfect kunt scheiden en krullen. En dat werkt. Niet mind blowing maar ik ben hier wel enthousiast over.

review Kruidvat Maxx Drama Curling & Length Mascara

Kruidvat Nights Like This Smokey Eye Shadow Palette

Daarna ga ik door met de oogschaduw. Hiervoor gebruik ik het product waar ik de hoogste verwachtingen van had; het Nights Like This Smokey Eye Shadow Palette. Dit palette is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen waarvan dit de koele kleuren zijn. Hij kost €5.99.

Kruidvat Nights Like This Smokey Eye Shadow Palette ervaringen

Volgens Kruidvat heb je hiermee alles in huis voor een perfecte look. Het oogschaduwpalet bevat superzachte matte en parelmoer-metallic structuren. De kleurencombinatie vind ik mooi, daar kan ik wel wat mee!

Kruidvat Nights Like This Smokey Eye Shadow Palette review

Maar wat me direct opvalt als ik de kleuren swatch is dat ze inderdaad superzacht zijn. In de zin dat ze mega veel fallout geven. Ook als ik de oogschaduw aanbreng op mijn ooglid merk ik dat direct.

review Kruidvat Nights Like This Smokey Eye Shadow Palette
ervaringen Kruidvat Nights Like This Smokey Eye Shadow Palette

Gorgeous Glow 010 Cool White Illuminating Face Drops

Tot slot maak ik mijn look af met de Gorgeous Glow 010 Cool White Illuminating Face Drops. Een vloeibare highlighter die verkrijgbaar is in meerdere kleuren, waarvan dit de meest koele versie is. Je betaalt hier €4,59 voor. Je kunt ‘m trouwens mengen met je dagcrème voor een overal glow effect, of als ik doe, als highlighter.

review Gorgeous Glow 010 Cool White Illuminating Face Drops kruidvat

Wat me als eerste opvalt is dat de highlighter wel héél erg vloeibaar is, een beetje waterachtig. Hij is wel mooi gepigmenteerd maar bevat behoorlijk grove glitters. Ook nu vraag ik me af wie hier vrolijk van wordt?

kruidvat Gorgeous Glow 010 Cool White Illuminating Face Drops review
Ervaringen Kruidvat eigen merk make-up

Is de nieuwe Kruidvat make-up fijn?

Nee, ik ben niet erg enthousiast. Uiteindelijk is dit de look die ik met al deze producten maakte. Ik heb heel erg m’n best moeten doen om de foundation uit te blenden maar hij blijft op mijn huid liggen. De oogschaduw brengt vlekkerig aan, ook daarmee ben ik zeker een kwartier bezig geweest om er wat van te maken en de highlighter vind ik erg grof.

Is de nieuwe Kruidvat make-up fijn

De mascara primer vind ik wel oké en ook de mascara blijf ik gebruiken. Al met al ben ik behoorlijk teleurgesteld in deze Kruidvat eigen merk make-up producten. Zowel de foundation, oogschaduw als highlighter verdwijnen achter in de kast. Zonde van m’n geld!

Deze producten heb ik zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Comments

 1. 1 april 2020 / 05:51

  Fijne review! Ik was hier dus heel benieuwd naar, maar die nieuwsgierigheid is als sneeuw voor de zon verdwenen na het lezen van jouw review . Vooral de foundation en oogschaduw vallen me heel erg tegen . Daar kun je toch helemaal niks mee? Inderdaad zonde van je geld. Hopelijk leest Kruidvat dit en doen ze er iets mee.

  • Natascha
   Auteur
   1 april 2020 / 06:30

   Dank je wel Deb. Ik heb geen idee of ze mijn blog lezen, ik wil er ook niemand kwaad mee doen. Maar juist eerlijk zijn, ik vind het echt zonde van m’n geld en hoop anderen dat te besparen. Kruidvat heeft namelijk ook veel betaalbare producten in haar assortiment die wél van betere kwaliteit zijn 😉

 2. 1 april 2020 / 07:51

  Jammer dat vrij wel alle producten zo teleurstellend zijn. Het schijnt dat de blush wel goed is…

 3. VWillemse
  1 april 2020 / 08:45

  Jeetje wat jammer!
  Ik had er wel wat meer van verwacht.

 4. 1 april 2020 / 09:24

  Oh wat jammer! Ik was er best nieuwsgierig naar, maar ik bespaar me het bezoekje aan de winkel maar even…

  • Natascha
   Auteur
   1 april 2020 / 12:24

   Ik denk als ik eerlijk ben dat jij wel mooiere make-up hebt 😉 Ik zou als ik jou was het geld aan iets anders besteden.

 5. Tania
  7 april 2020 / 07:12

  Oh wat jammer dat de producten zo tegenvallen. Ze zagen er heel veelbelovend uit

 6. 7 april 2020 / 07:16

  Mijn oudste Amy had het hier gisteren toevallig over. Ik vind de prijzen overigens ook best pittig voor een eigen merk van Kruidvat. En die foundation zou verboden moeten worden….haha

 7. 7 april 2020 / 07:41

  Ik had iets meer wow verwacht denk ik, maar misschien is dit een goede start voor Kruidvat to step up their game!

 8. 7 april 2020 / 07:44

  Ik heb zelf ook een aantal producten getest en moet zeggen dat ik het ook weinig vind voorstellen: heel jammer want het had zo mooi kunnen zijn!

  De skinny mascara vind ik overigens wel erg fijn, mocht je die nog willen proberen.