Zijn natuur­lijke ingre­diën­ten beter voor je huid?

Zijn natuur­lijke ingre­diën­ten beter voor je huid

De laatste jaren is natuurlijke cosmetica enorm populair. Net zoals ik, zijn steeds meer vrouwen en mannen zich bewust van wat ze op hun huid smeren. Maar xijn natuur­lijke ingre­diën­ten beter voor je huid? Daar vertel ik je in deze blogpost meer over.

Wat is natuurlijke cosmetica nou eigenlijk?

Het antwoord op die vraag is lastig want de term natuurlijke cosmetica of natuurlijke huidverzorging zegt eigenlijk helemaal niets. Het is een niet beschermde claim en een product hoeft niet aan strenge eisen te voldoen om de titel ‘natuurlijk’ te mogen dragen.

Bevat een crème één natuurlijk ingrediënt? Dan mag het al natuurlijke huidverzorging genoemd worden. En aangezien natuurlijke cosmetica populair is en er veel vraag naar is, plakken steeds meer merken dit label op hun producten.

Maar ook wanneer een merk vrijwel alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt, wil dit niet zeggen dat een crème beter is dan een crème met synthetische ingrediënten. Ten eerste omdat wat voor de één goed is, voor een ander heel anders kan uitpakken.

Zijn natuur­lijke ingre­diën­ten beter voor je huid dan synthetische?

Bovendien zijn er veel natuurlijke ingrediënten die helemaal niet zo goed zijn voor je huid en allergische reacties of irritaties kunnen veroorzaken. Denk maar aan lavendel, menthol, bergamot, eik, citrus en roos. Stuk voor stuk ingrediënten die je vaak ziet in crèmes (er zijn er nog veel meer) en die niet goed voor je huid zijn. Aan de andere kant zijn er weer heel veel synthetische ingrediënten die juist wel harstikke goed zijn.

Wanneer is cosmetica natuurlijk?

Kortom; Zijn natuurlijke ingrediënten beter voor je huid? Nee, niet per definitie. Het enige wat je kunt doen om iets te kunnen zeggen over de huidverzorging die je gebruikt is alle ingrediënten op de INCI lijst stuk voor stuk bekijken. Of ze nu synthetisch of natuurlijk zijn.

Gebruik jij natuurlijke cosmetica?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. VWillemse
  11 maart 2020 / 09:13

  Ik heb een enorm gevoelige huid, en hoewel ik heel erg fan ben (was) van natuurlijke producten kan mijn huid er dus absoluut niet tegen.
  Wel tegen pure producten met 1 ingredient zoals een olie, maar zodra er natuurlijke geurstoffen aan toegevoegd zijn gaat het rap mis.
  Synthetisch en parfum vrij werkt bij mij, saai maar waar, toch het beste.

 2. 12 maart 2020 / 10:46

  Ziet eruit als een heerlijk en stevig product. ik gebruik een aantal natuurlijke producten..